Vegetarische flapjes

vegetarische flapjes - www.foodiemarjan.nlOmdat wat minder vlees eten geen kwaad kan werd het tijd eens een vegetarisch hapje voor de borrelplank te maken. Al jaren maak ik dit recept met gehakt, maar waarom eigenlijk niet met vegetarisch gehakt?

Er is heel veel keuze in vegetarisch gehakt. Zelf gebruik ik vaak het gehakt van de lidl of van de vegetarische slager. Mocht jij andere lekkere tips hebben ben ik heel benieuwd. Afentoe iets anders proberen kan nooit kwaad!

Wat heb je nodig voor de vegetarisch flapjes?

  • 10 plakjes bladerdeeg (20 plakjes)
  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • rode peper
  • 2 bosuitjes
  • 2 theelepels paprikapoeder 
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 el ketjap
  • sesamzaadjes
  • melk (naar keuze)

Hoe maak je de vegetarisch flapjes?

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  • Snijd nu de bosuitjes en peper fijn. Bak dit met een scheutje olie in de pan aan zodat de smaken goed vrij komen.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit tot het gehakt gaar is.
  • Doe het gehakt mengsel in een kommetje en roer hier de ketjap, tomatenpuree en het paprikapoeder doorheen. Proef even of het naar smaak is, zo niet voeg dan wat extra kruiden toe.
  • Snijd nu de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden.
  • Leg een lepel vulling op het plakje en vouw deze dubbel tot je flapje hebt. Druk de zijkanten dicht met een vork voor leuke kartelrandjes. 
  • Smeer wat melk over je flapje en bestrooi met sesamzaadjes.
  • Na 20 minuutjes in de oven zijn ze klaar.

Benieuwd naar nog meer lekkere borrelplank recepten kijk dan eens hier.

vegetarische flapjes - www.foodiemarjan.nl

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: