Vegetarische pita broodjes

IMG_0922Dit recept is bijna te simpel om met jullie te delen. Maar juist omdat ik zelf merk dat het avondeten soms best lastig te verzinnen is deel ik dit recept toch met jullie! Je kiest namelijk tot snel voor pasta/aardappelen, groenten en vleesje/visje.

Ik gebruik in deze blog wat merknamen, maar het is geen gesponsorde blog. Ik heb gewoon zelf mijn boodschapjes gedaan. Maar hoop het jullie nog wat makkelijker te maken door juist te zeggen waar ik mijn spullen vandaan heb! Soms vind ik het zelf namelijk ook lastig om de gezondere varianten van dingen te vinden. Ik vind het dan altijd fijn als ik van iemand een tip krijg waar ik zoeken moet!

Wat heb je nodig voor de vegetarische pita broodjes (4 stuks)?

  • Pakje volkoren pitabroodjes (ik heb ze van de ekoplaza)
  • 2 grote tomaten
  • pakje kipstuckjes van de vegetarische slager
  • 1 rode ui (of 2 kleintjes)
  • 1 courgette
  • sla

IMG_0922

Hoe maak je de vegetarische pita broodjes?

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Je kunt ook je broodrooster gebruiken, maar die heb ik niet.
  • Snijd nu de uitjes fijn en fruit deze met een beetje olie alvast aan in je koekenpan.
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes en voeg deze ook toe.
  • Ik snijd de kipstuckjes ook altijd kleiner. Dan heb je in je broodje op meer plekken wat ‘vlees’ zitten.
  • Snijd als laatste de tomaat in blokjes en voeg dit ook nog heel even in de pan toe.
  • Naar smaak kun je er nog wat paprikakruiden, zout en peper op doen!
  • Doe de broodjes in de oven en na ongeveer 4 minuten zijn ze gaar.
  • Snijd de broodjes open en doe er een pluk sla in en vul aan tot hij vol zit met je mengsel uit de koekenpan!
  • Ik maakte er met 125 gram griekse yoghurt, 2 teentjes knoflook, peper en wat gedroogde peterselie nog een knoflooksausje bij! Dat hoort eer tenslotte wel bij!

eetse

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: