Winterse wafels

winterse wafels - www.foodiemarjan.nl

Het leuke aan de winter vind ik dat koekkruiden weer volop te verkrijgen zijn. Zodra ik ze weer ergens zie koop ik direct een paar potjes. Nu maak ik daar natuurlijk de standaard sintrecepten mee. Maar met koekkruiden kun je nog veel meer lekker recepten maken, zoals deze wafels.

Het lijkt heel wat als je wafels als ontbijt eet. Maar persoonlijk vind ik wafels nog makkelijker als pannenkoeken. Het wafelijzer doet namelijk het grootste deel van het werk voor je. Terwijl je bij pannenkoeken op moet letten en ze om moet draaien. Ook ik ben wel eens lui in de keuken, vooral met opruimen ;).

Wat heb je nodig voor 4 winterse wafels?

  • 50 gram roomboter of kokosolie
  • 1 flinke el palmsuiker (of ander zoet naar keuze)
  • 1 tl vanille
  • 1 ei
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 tl kaneel
  • 140 ml amandelmelk
  • 100 gram speltbloem
  • snuf bakpoeder

winterse wafels - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de winterse wafels?

  • Smelt de boter in een pannetje au bain marie. Dit kan ook in de magnetron als je dat makkelijker vindt.
  • Roer ondertussen alle droge ingrediënten door elkaar heen. Let op dat je de amandelmelk niet direct uit de koelkast gebruikt, hierdoor stolt je boter zodra je het er bij doet.
  • Voeg als laatste je boter en je amandelmelk toe. Je kunt dit met een handklopper, mixer of gewoon in de keukenmachine mixen.
  • Verwarm ondertussen je wafelijzer en als deze heet is giet je het beslag er in. Doe hem niet te vol, dan worden de wafels minder luchtig en loopt je wafelijzer over.
  • In mijn wafelijzer waren ze in 7 minuten klaar. Wafelijzers verschillen nogal eens van warmte dus kijk zelf even wanneer ze goed zijn. Ik laat ze bruin worden maar nog wel een beetje zacht van binnen. Dan zijn ze het lekkerste! Ook erg lekker om met een beetje honing te serveren.

Weet jij nog meer heerlijke recepten met koekkruiden? Ik probeer ze graag!

winterse wafels - www.foodiemarjan.nl

Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: