Witlofsalade

IMG_2242In de zomer ben ik altijd dol op salades. Je hebt ze zo gemaakt en je kunt ze ook nog makkelijk meenemen naar je werk! Mijn moeder maakte vroeger altijd heel vaak witlofsalades. Dat moest ik zelf natuurlijk ook maar eens proberen. Vaak zijn ze met mandarijntjes, maar ik ben dol op grapefruits, dus daar moest het toch ook mee te doen zijn?

Wat heb je nodig voor de witlofsalade (2 personen)?

  • 3 stronkjes witlof
  • 1 grapefruit
  • 3 handjes gewelde rozijnen
  • 1 groen appel

Wat heb je nodig voor de saus?

  • yoghurt (griekse/magere/kokos/soja het maakt niet uit 😉 )
  • citroensap

IMG_2242

Hoe maak je de witlofsalade?

  • Wel als eerste de rozijntjes, als je het in heet/warm water doet gaat dit sneller als in koud water. Maar een uurtje is toch wel aan te raden!
  • Snijd vervolgens de kontjes van de witlof af en haal ook de buitenstebladeren er af als deze slecht zijn. Snijd ze nu in dunne reepjes, ik doe ze ongeveer een halve cm dik.
  • Snijd vervolgens de appel in blokjes, ik laat de schil er eigenlijk altijd om. Spoel hem dan natuurlijk wel even goed af!
  • Tot slot de grapefruit. De snijd ik eerst in vieren, met de schil er nog om. Dan kun je heel gemakkelijk het vruchtvlees uit de velletjes peuteren. Ik vind die velletjes namelijk niet zo lekker. En de stukjes hoeven echt niet heel te blijven in deze salade, dus wat mij betreft werkt deze manier prima.
  • Knijp van een halve citroen wat sap over je salade heen, je hoeft niet de laatste druppel er uit te persen.
  • Voeg nu 3 el van de yoghurt erbij, dit maakt de salade wat romiger.
  • Nu nog even de rozijntjes er door roeren en klaar is je salade. Ik voeg hier eigenlijk geen kruiden als zout/peper/knoflook toe, dit kun je wel doen. Maar ik vind dat door de al aanwezige smaken dit niet nodig is!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: