Zalmbonbons

zalmbonbon - www.foodiemarjan.nlIk ben de laatste tijd wel van de makkelijke recepten, dit is er ook weer zo eentje. Heel lekker als een voorgerechtje en zo in elkaar gezet. Je hebt er ook weinig ingrediënten voor nodig, dus wat houd je tegen dit te proberen?

De combinatie van zalm en avocado doet het altijd goed. Ik prak vaak een avocado op een broodje of een cracker en doe daar dan wat zalm overheen. Maar in dit recept laat ik het brood gewoon weg een maak een lekkere amuse.

Wat heb je nodig voor de zalmbonbons?

  • Plasticfolie
  • Shot / likeur glaasjes
  • Gerookte zalm
  • 2 tl kwark
  • Avocado
  • Cayenne peper
  • Zout
  • Knoflook poeder
  • Citroen

zalmbonbon - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de zalmbonbons?

  • Oke, als je het lijstje ziet lijken het veel ingrediënten. Maar dit recept is echt makkelijk.
  • Haal de pit uit de avocado en prak de avocado fijn.
  • Meng dit met de kwark, cayenne, zout, knoflook en citroen. Dit laatste om te voorkomen dat je avocado bruin wordt.
  • Leg nu een stukje plasticfolie over een glaasje, neem dit ruim. Leg hier een plak zalm op en druk dit een beetje in het glaasje, zodat je een holletje krijgt.
  • In dit holletje doe je een schepje van je avocado mengsel. Klap nu de zal m over het avocado mengsel heen. Vouw tot slot het  plastic dicht en draai dit aan. Net zo lang tot je bolletje zalm strak in het folie zit.
  • Ik kon ongeveer 7 bolletjes maken met mijn avocado en 200 gram zalm. Het ligt ook een beetje aan de vorm van je zalm, als de plakjes vierkant zouden zijn zou makkelijker zijn ;). Doordat het gewoon een vissen vorm heeft zal je wat stukjes niet kunnen gebruiken.
  • Leg de bolletjes in de koelkast mo ze op te laten stijven. Minimaal een uur, zelf heb ik ze eer ruim vier uur in laten liggen.
  • Serveer ze op een leuk bordje met wat sla en je voorgerechtje is klaar!

zalmbonbon - www.foodiemarjan.nl

Comments

comments

2 gedachten over “Zalmbonbons

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: