Zoete aardappel tosti met geitenkaas

zoete aardappel toisti geitenkaas - www.foodiemarjan.nl

Al eerder maakte ik een tosti met zoete aardappel, dat was nogal een succes dus was het tijd voor een tweede variatie. In plaats van een tosti met mozzarella die ik eerder maakte, maakte ik nu een tosti met geitenkaas.

Terwijl ik geitenkaas vroeger echt vreselijk vond ben ik er nu gewoon dol op. Lekker door de salade in een tosti of gewoon op een toastje het maakt mij niet uit!

Wat heb je nodig voor de zoete aardappel tosti?

  • zoete aardappel
  • plakjes tomaat
  • geitenkaas
  • honing
  • basilicum

zoete aardappel tosti geitenkaas - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de zoete aardappel tosti?

  • Begin met de zoete aardappel, let hier eigenlijk ook al op als je hem gaat kopen. Hij moet namelijk niet te dun zijn anders heb je niks te beleggen.
  • Snijd hem in plakken, niet te dik anders gaart hij heel langzaam. Je kunt er voor kiezen om het in de lengte te doen of als je een hele bolle zoete aardappel hebt in breedte, dan krijg je mooie ronde tosti’s.
  • Smeer je tosti-ijzer in met wat olie zodat de plakken er niet aan vast kleven.
  • Leg nu de plakken in het tosti-ijzer en doe deze dicht. Laat ze ongeveer 8 minuutjes garen tot ze zacht zijn. Het is soms ook afhankelijk van je ijzer hoe lang dit duurt, kijk dus tussendoor wel even of het goed gaat.
  • Mijn tosti-ijzer was niet smal genoeg om de zoete aardappel direct aan twee kanten mooie bakstrepen te geven. Hierdoor moest ik ze voordat ik ze ging beleggen omdraaien, ik belegde eerst de kant waar al bakstrepen op zaten. Is jouw tosti-ijzer wel smal genoeg, dan hoef je de plakken tussentijds niet om te draaien. Leg hier de plakjes tomaat, snufje basilicum en brokjes geitenkaas op, doe er tot slot nog een theelepeltje honing op (of meer als je dat lekker vindt). Leg hierop de andere plak (in mijn geval dus weer met de gare kant op het beleg, zodat de andere kant weer verder bakt als het ijzer dicht zit).
  • Doe het tosti-ijzer weer dicht en laat de tosti nog 5 minuten garen.
  • Maak ondertussen met de tomaat en de geitenkaas nog wat salade om bij de tosti te serveren.
  • Tja en hoeveel je van alles nodig hebt? Dat ligt aan hoeveel je wilt maken, maar ik maakte met 2 tomaten, een handje basilicum en 100 gram geitenkaas 2 tosti’s en wat salade.

Volgen jullie me al op facebook?

Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: