Zoeteaardappeltaart

zoet aardappeltaart - www.foodiemarjan.nl De afgelopen jaren maak ik standaard dadeltaart op mijn verjaardag. Maar dit jaar wilde ik eens wat anders proberen dan dadeltaart. Deze taart was bijna een winnaar, maar toch net niet. Het is wel een onwijs lekkere taart, wat mij betreft een goed dessert voor de feestdagen.

In veel zoete aardappeltaarten vond ik bergen suiker, nu is mijn recept zeker niet suikerloos. Soms is suiker naast smaak ook belangrijk voor de garing en vorm van je taart. Maar ik vond wel dat er wat minder in kon dan het origineel. Eigenlijk is dit een super simpele taart die niet mis kan gaan.

Als je het niet verklapt heeft niemand door dat je deze taart met zoete aardappel hebt gemaakt. Het is gewoon een heerlijke zoete taart. Je kunt er voor kiezen de taart nog te decoreren met wat poedersuiker en een kerstboompjes vorm.

Wat heb je nodig voor de zoete aardappeltaart?

  • 5 a 6 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram zoete aardappel
  • 100 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 125 gram boter
  • 2 eieren
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille

zoet aardappeltaart - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de zoete aardappel taart?

  • Schil de zoete aardappel en kook deze in 30 minuten gaar.
  • Hak de boter in blokjes in doe deze alvast in je mengkom. Je doet hier zodra de aardappel gaar is de aardappel bij. Doordat deze warm is smelt de boter gemakkelijk. Prak de boter en de aardappel goed door elkaar.
  • Voeg dan de suiker, melk, kaneel en vanille toe. Roer dit opnieuw goed door elkaar heen.
  • Ik heb bewust de oven nog niet aan en de plakjes bladerdeeg nog niet uit de vriezer gehaald. De zoete aardappel is heel warm en als je hier de eieren bij doet gaat dit gelijk stollen.
  • Zet dus nu de oven aan op 180 graden en haal de bladerdeeg uit de vriezer, laat je zoete aardappel mengsel even afkoelen. En voeg daarna pas de eieren toe!
  • Vet je ovenschaal goed in, ik doe dit vaak met een keukenpapiertje met olie. Dan kan je het makkelijk verplaatsen.
  • Wacht tot de oven warm is en je plakjes bladerdeeg ontdooit zijn.
  • Bekleed je ovenschaal met de bladerdeeg plakjes en prik hier met een vork gaatjes in. Het lukte mij mijn ovenschaal met 5 plakjes bladerdeeg te bekleden.
  • Schenk of giet het zoete aardappel mengsel in de bodem en zet hem in de oven.
  • In ongeveer 50 minuten is je taart gaar.

zoet aardappeltaart - www.foodiemarjan.nl

Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: