Zuurkool uit de oven

img_5098Jeeej het is weer kouder dus weer voor ovenschotels. Zuurkool = niet vies. Zeker niet als je dit juist weet te combineren met zout en zoet, alle smaken versterken elkaar juist.

Wat heb je nodig voor zuurkool uit de oven? (2 personen)

  • 300 gram zuurkool
  • 2 handen rozijntjes
  • 125 gram speckjes gerookt (vegetarische slager #nospon)
  • 6 champignons
  • 2 zoete aardappels
  • 1 tl cayenne peper
  • 1 tl kurkuma
  • teentje knoflook
  • klontje boter / kokosolie
  • old Amsterdam strooikaas (of een andere)

zuurkool - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je zuurkool uit de oven?

  • Zet de oven aan op 200 graden.
  • Omdat ik ’s avonds soms ook gewoon lui ben en snel wil eten had ik de aardappels ’s morgens al even opgezet.  Ze zijn in 15 minuutjes gaar, dan kan je bijvoorbeeld even douchen. Dan hoef je ze ’s avonds alleen nog met een klontje tot puree te mixen of prakken met een klontje boter, een uitgeperste teen knoflook, cayenne peper en de kurkuma.
  • Gebruik de zoete aardappel als bodem in je ovenschaal. Ik had vier kleintjes, je kunt natuurlijk ook 1 grote of 2 normale gebruiken. Net hoe je het wilt serveren.
  • Roerbak ondertussen de speckjes (zo schrijf je het echt) tot ze krokant zijn.
  • Ik ben altijd dol op champignons, dus sneed ik deze nog even in partjes en bakte die ook nog even aan in de pan met speckjes.
  • Doe ondertussen de rozijnen en de zuurkool in een vergiet en spoel dit goed af. Als je er aan denkt kun je de rozijntjes ook al ’s morgens in een bakje water zetten om te wellen, dit was ik helaas vergeten.
  • Gooi nu de zuurkool bij de speckjes in de pan en roer dit nog even een paar minuutjes door.
  • Het mengsel van zuurkool is nu klaar om op de zoete aardappel te gaan. Verdeel dit eerlijk over je bakjes.
  • Tot slot naar eigen smaak nog wat strooikaas erover. Als je net als ik kiest voor een pittige kaas dan hoef je er niet zo veel van te gebruiken.
  • Na 20 minuutjes in de oven is je maaltijd klaar! Smullen maar!

zuurkool - www.foodiemarjan.nl

Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: