Het Spirellikookboek & bietenspaghetti

het-spirelli-kookboek

Dit boek wilde ik al wat langer hebben en ik ben er dan ook super blij mee! De courgettespaghetti komt ons ondertussen de neus uit, dus het werd tijd om eens wat andere gerechten met mijn spirelli te leren maken.

Het spirelli kookboek van Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic is een kookboek zoals ik ze graag heb. Weinig geneuzel maar gewoon hele heldere recepten met super mooie foto’s. Voordat ik iets ga maken zie ik namelijk altijd graag hoe het er uit gaat zien. Het oog wil tenslotte ook wat.

9200000049910361_1
Bron: spirelli kookboek

Het boekje bestaat uit verschillende recepten, zo zijn er 8 hapjes die je als snack maar ook als voorgerecht kunt gebruiken. Er staan 9 recepten in voor salades, heel handig als je eens wat anders wilt dan gewoon sla met wat tomaten en komkommer! Het boekje sluit af met 13 hoofdgerechten!

Natuurlijk heb ik ook al wat recepten uit het boekje gemaakt. Mijn favourieten op dit moment zijn de bruchetta met avocadoslierten, dit doe ik gewoon op crackers. De groenterösti’s zijn een goede als je wat minder aardappel wil, je mengt aardappel namelijk met pompoen. Maar met stip op 1, het gerecht dat ook op de voorkant staat, de bietenspaghetti! Omdat deze zo lekker is deel ik hierbij ook het recept met jullie!

Wat heb je nodig (2 pers);

  • 1 ongekookte rode bieten
  • 1 ongekookte chioggia bieten (deze zijn met witte ringen er in, heb je die niet neem dan gewoon nog 1 rode biet)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 50 gram geitenkaas
  • blaadjes basilicum
  • zout en peper
9200000049910361_5
Bron: spirelli kookboek

Hoe maak je het?

  • Was de bieten en snijd deze met de juliennesnijder in lange reepjes. Het is een soort spirelli maar dan ziet het er meer uit als een aardappel schil mesje.
  • Meng de olie en de azijn met wat zout en peper.
  • Heel de sliertjes bieten door je olie/azijn mengsel en leg dit op een bord. Brokkel de geitenkaas er over en maak af door wat blaadjes basilicum op je gerecht te doen.

Wat is jouw lievelingsrecept uit dit boek?

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: