About Foodie Marjan

IMG_3447Eten was altijd al belangrijk in mijn familie, mijn moeder maar ook mijn oma waren altijd bezig met eten. En dan niet eten uit pakjes maar puur eten. Zelf koken met verse ingrediënten en kruiden. Snoep, chips en frisdrank behoorde niet tot dagelijkse kost toen ik klein was. Toen was ik het daar niet altijd mee eens, maar nu ben ik blij dat mijn moeder die keuze voor mij maakte.

Maar een kind wordt ouder en gaat zelf bepalen wat het eet. Lekker eten was nog steeds belangrijk, maar gezond eten interesseerde mij (nog). Totdat ik constateerde dat ik altijd tijdens de techniekles moest overgeven en migraine kreeg. Dit had niks met school te maken, maar met dat wij chinees aten de avond ervoor. Hier zat een stofje in waar ik op reageerde. Toen besloot ik geen chinees meer te eten, maar verder dan dat kwam ik op dat moment ook nog niet.

Tot twee van mijn vriendinnen (één van hen heeft ook een blog; PuurSuzanne) begonnen over de voedselzandloper. Naast migraine had ik ook vaak last van mijn darmen en een opgezette buik. Al vaker heb ik door mijn eten aan te passen hier iets aan proberen te doen, maar nooit helemaal succesvol. Maar bij het lezen van dit boek ging er een lampje bij mij branden. Langzaam ging ik dingen weglaten, frisdrank, suiker en ik ging nog meer groente en fruit eten. En je raad het al ik voelde me super!

Vietnam - www.foodiemarjan.nl

Nu denk je vast wat eet je dan? Veel meer dan ik ooit gedaan heb! Ik bak cake, taarten en lunchen lijkt wel snoepen en ook het ontbijt is een feestje. En of dit te doen is als je voor 1 persoon kookt? Ja!? Juist zoals ik nu eet is aan te passen naar zo veel of weinig mensen als je zelf wilt. Omdat je geen pakjes gebruikt hou je ook niks over! Natuurlijk, gebruik je wel eens een halve courgette, maar de andere helft roerbak je de volgende dag gewoon door je maaltijd.

Deze blog begon als een receptenboek voor mijzelf, maar ik ben het bloggen en social media steeds leuker gaan vinden. En naast dat ik mijn recepten deel vind ik het ook leuk om meer met jullie te delen. Vandaar Foodie Marjan, about my Food, Life & Love. En alvast 1 ding de wereld uit, ik eet heus wel eens kant en klaar pizza’s of een reep chocolade!

Veel plezier met het proberen van mijn recepten en het lezen van mijn blog. Heb je tips of vragen, mail me dan gerust!

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: