Pittige curry met geitenmelk

Na mijn vakantie in Thailand ben ik fan geworden van Aziatisch eten. Dit omdat er veel groente in gebruikt wordt en het eigenlijk een hele makkelijke keuken is. Meestal worden curry’s gemaakt met kokosmelk, reuze lekker, maar soms best machtig. Dus het leek mij leuk dit eens te proberen met een hele andere soort melk!

Ik koos ervoor om het recept niet met kokosmelk te maken, maar met geitenmelk van Betsie’s geitenmelk. Deze melk is van Hollandse bodem en lekker zacht van smaak. Wat mij betreft een succes en zeker voor herhaling vatbaar!

Wat heb je nodig voor de pittige curry? (voor 2 personen)

  • 200 gram grote garnalen (ik had garnalen uit de diepvries)
  • 1 grote stronk broccoli
  • 10 champignons
  • 1 rode paprika
  • 300 ml Betsie’s geitenmelk
  • 2 handjes cashewnoten
  • 2 eetlepels currypasta

Zelf currypasta maken

  • 4 teentjes knoflook
  • 3 gele pepers
  • 2 sjalotjes
  • 2 bij 2 cm gehakte gember
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma (of 1 bij 1 cm verse)
  • sap van een halve limoen
  • snufje zuot

Hoe maak je de curry met garnalen?

  • Zoals je ziet kun je er voor kiezen om zelf currypasta te maken, maar je kunt het ook gewoon kant en klaar kopen. Nu lijkt het heel wat het zelf maken, maar dit valt echt reuze mee!
  • Ik begin met het maken van de curry, zorg dat je alle ingrediënten fijn hakt in een keukenmachine, als dit wat lastiger gaat doe er dan een scheutje olie bij.
  • Zet nu een pan op het voor en bak hier je currypasta met nog een scheut olie in aan. Als dit lekker gaat geuren en een beetje kleur krijgt kun je de gesneden groenten toevoegen.
  • Roer dit in de pan even goed om zodat de currypasta overal zit en giet dan de geitenmelk erbij.
  • Doe het deksel op de pan en laat dit 10 minuutjes rustig pruttelen, als de melk eenmaal goed heet is kun je het vuur middelhoog zetten.
  • Ik vind het lekker als mijn groente niet te zacht is, ik doe dan ook na 10 minuten de garnalen erbij een laat dit nog 5 minuten garen.
  • Proef voor jezelf hoe je de groente wilt, is het voor jou nog te hard laat het dan nog even garen.
  • Garneer met de cashewnoten en smullen maar!

Een stuk lichter dan met kokosmelk, maar wat mij betreft net zo lekker!

Dit recept is ontstaan uit een samenwerking.

 

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

1 gedachte over “Pittige curry met geitenmelk

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: