Swap: Groene asperge salade

groene asperge salade - www.foodiemarjan.nlDit keer mocht ik koken van Waymadi en ik koos een heerlijke salade met groene asperges, daar is het tussen de buien echt wel weer voor. Ik at op mijn werk de laatste tijd ook weer te vaak brood naar mijn zin, dus een salade kwam goed uit!

Waymadi is het online receptenboek (en veel meer) van Madelon, die halal kookt en daarbij diverse wereldkeukens op tafel zet. Daarnaast is duidelijk dat Madelon ook zeker voor zichzelf weet op te komen want door haar juridische achtergrond laten ze receptendieven haar niet de kaas van haar brood eten. Gelukkig moet ik voor de swap een recept van haar gebruiken, dus ben ik veilig ;). Het leuke is dat ze ook keto kookt, gezien ik daar nogal in geïnteresseerd ben kom ik zeker nog een keer bij haar terug om een ander recept te proberen! Het originele recept bevatte andere kazen dan ik gebruikte, dus lees ook dat eens door!

Wat heb je nodig voor de groene asperge salade?

  • 300 gram groene aspergetips
  • 100 gram geitenkaasbolletjes
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 1 kleine avocado
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • 2 eetlepels pijnboompitjes

groene asperge salade - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de groene aspergesalade?

  • Verhit in een koekenpan een beetje olie en roerbak hier de asperges in. Als je aspergetips hebt hoef je de kontjes er niet af te snijden. Heb je grote groene asperges zou ik dit wel doen.
  • Voeg bij de asperges wat zeezout en zwarte peper naar smaak.
  • Na ongeveer tien minuutjes zijn de asperges gaar, let even op dat je ze niet te lang bakt, dan worden de topjes snot.
  • Snijd ondertussen de avocado in blokjes. Ik halveer de avocado eerst en snijd dan in de lengte en de breedte inkepingen en schep dan met een lepel de blokjes eruit.
  • Leg de gare asperges op een bord, voeg hier de blokjes avocado aan toe, voeg de granaatappelpitjes, de geitenkaasbolletjes en tot slot de pijnboompitjes toe en smullen maar!
  • Neem je hem mee naar je werk? Sprenkel er dan wat citroensap overheen zodat de avocado niet bruin wordt of voeg de avocado pas op je werk toe.

Eet smakelijk!

PS. Wist je dat je als je een hele granaatappel gebruikt, je hier ook nog een lekker sapje van kunt maken? Ik zet in een bakje een fijne vergiet, dan knijp ik hierboven een halve granaatappel uit. De pitjes blijven dan in je vergiet hangen en het sap loopt in het bakje. Bij het sap kun je wat water doen en dan heb je een lekkere limonade!

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief met updates!

%d bloggers liken dit: