Zoete aardappel puree met rucola

zoete aardappel stamppot - www.foodiemarjan.nlDeze stamppot is erg lekker als bijgerecht maar ook als hoofdgerecht of zelfs als lunch. Serveer bijvoorbeeld met een stukje vlees/vis of vleesvervanger en een frisse salade. Of doe door de puree wat spekjes, champignons en ui en je hebt gewoon een hoofdgerecht.

Eigenlijk mis ik de gewone aardappel niet, ik vind de zoete aardappel namelijk veel lekkerder. Al moet ik zeggen dat een rosevalaardappeltje op zijn tijd ook zeker de moeite waard is! Maar die zijn vooral om lekker te bakken (in de pan of in de oven) maar zoete aardappel kan je wat mij betreft op veel meer manieren eten. Gebakken, als frietjes, als puree of gepoft. In dit geval maak ik er een hele makkelijke puree mee met mijn favoriete slasoort!

Wat heb je nodig voor zoete aardappel puree (1 persoon) ?

  • 1 zoete aardappel
  • 2 handjes rucola
  • eetlepel roomboter
  • snuf zout
  • snuf peper

zoete aardappel stamppot - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de zoete aardappel puree?

  • Zet alvast kokend water op in een pannetje, als je ongeduldig bent kun je het water vast voorverwarmen in je waterkoker.
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken, ik gebruik hier een aardappelschiller voor.
  • Kook de zoete aardappel in 20 minuten gaar. Prik er even met een vork in of hij zacht is.
  • Giet de aardappel af en voeg hier de roomboter aan toe. Dit kan gewoon in de pan waar je de de aardappel ook in gekookt hebt.
  • Stamp dit (of prak gewoon met een vork) tot je een romige puree hebt.
  • Voeg naar smaak een beetje zout en peper toe.
  • Roer tot slot 2 handjes rucola door de puree.
  • Je kunt nog kiezen om het serveren met een kaaschipje of wat verse kruiden ter garnering.
  • Serveer met een lekker stukje vis en eet smakelijk maar!

Ben ik heel gek als ik dit ook graag als lunch eet?

 

Volgen jullie mij al op Facebook, Instagram of Pinterest ?

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief met updates!

%d bloggers liken dit: