Bloemkoolbroodjes

bloemkoolbroodjes - www.foodiemarjan.nlOmdat ik niet iedere dag een bak sla mee naar mijn werk wil maar geen boterhammen meeneem blijf ik nieuwe recepten proberen. Zo kwam ik terecht bij bloemkoolbroodjes. Super makkelijke broodjes die je door de neutrale smaak met van alles kunt beleggen.

Als je geen brood eet is de lunch zeker  niet saai, mensen denken vaak dat ik alleen maar sla eet. Maar bijna iedere dag staat er wel iets anders op het menu. Ik  eet eigenlijk alleen maar sla als ik lui ben of ‘s morgens wat later uit bed waardoor ik geen tijd heb om een een alternatief klaar te maken. Als ik de tijd heb duik ik het liefste de keuken in om een variatie op brood te maken.

Wat heb je nodig voor de bloemkoolbroodjes? ( 6 broodjes)

  • 400 gram bloemkool
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • snuf zout
  • snuf peper
  • tl kerriepoeder (of andere kruiden naar smaak)

bloemkoolbroodjes - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de bloemkoolbroodjes? 

  • Verwarm de oven  alvast voor op 180 graden.
  • Snijd 400 gram bloemkool van een bloemkool af en stop dit in je keukenmachine. Hak dit net zo lang tot het heel fijn is, eigenlijk net zo fijn als voor de bloemkool couscous, gewoon couscous of rijst maat.
  • Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat dit nog even goed mengen.
  • Leg op een bakplaat een vel bakpapier. Hierop ga je de broodjes zo maken.
  • Schep met en grote lepel hoopjes van het beslag op de bakplaat. Probeer de broodjes allemaal even groot te maken. Druk ze een beetje aan zodat ze wat platter zijn.
  • Ik had in de kast nog wat sesamzaad en deed dit op de helft van de broodjes. Ik gebruikte ze namelijk als burgers. Een broodje als onderkant en eentje als bovenkant. Eerder maakte ik dit recept met grotere en drogere broodjes, maar het snijden daarvan vond ik wat lastig. Vandaar dat ik nu kies voor de smalle variant die in verhouding iets vloeibaarder is.
  • In 25 minuten zijn de bloemkoolbroodjes gaar. Besmeer ze bijvoorbeeld met zelfgemaakte tonijnsalade of ander beleg  naar keuze!

Volg je me al op facebook of instagram?

bloemkoolbroodjes - www.foodiemarjan.nl

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

8 gedachten over “Bloemkoolbroodjes

  1. Dag Marjan,ik wou je even feedback geven.
    ik heb de broodjes gemaakt met volkoren speltmeel ipv van de amandelmeel( op die manier kon ik de calorieen een beetje drukken) en het was super lekker.
    Ik heb zoals je hebt aangegeven er burgers van gemaakt met zelfgemaakt hamburgers.
    Top receptje. Dank je wel !

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: