Bloemkoolbroodjes

bloemkoolbroodjes - www.foodiemarjan.nlOmdat ik niet iedere dag een bak sla mee naar mijn werk wil maar geen boterhammen meeneem blijf ik nieuwe recepten proberen. Zo kwam ik terecht bij bloemkoolbroodjes. Super makkelijke broodjes die je door de neutrale smaak met van alles kunt beleggen.

Als je geen brood eet is de lunch zeker  niet saai, mensen denken vaak dat ik alleen maar sla eet. Maar bijna iedere dag staat er wel iets anders op het menu. Ik  eet eigenlijk alleen maar sla als ik lui ben of ‘s morgens wat later uit bed waardoor ik geen tijd heb om een een alternatief klaar te maken. Als ik de tijd heb duik ik het liefste de keuken in om een variatie op brood te maken.

Wat heb je nodig voor de bloemkoolbroodjes? ( 6 broodjes)

  • 400 gram bloemkool
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • snuf zout
  • snuf peper
  • tl kerriepoeder (of andere kruiden naar smaak)

bloemkoolbroodjes - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de bloemkoolbroodjes? 

  • Verwarm de oven  alvast voor op 180 graden.
  • Snijd 400 gram bloemkool van een bloemkool af en stop dit in je keukenmachine. Hak dit net zo lang tot het heel fijn is, eigenlijk net zo fijn als voor de bloemkool couscous, gewoon couscous of rijst maat.
  • Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat dit nog even goed mengen.
  • Leg op een bakplaat een vel bakpapier. Hierop ga je de broodjes zo maken.
  • Schep met en grote lepel hoopjes van het beslag op de bakplaat. Probeer de broodjes allemaal even groot te maken. Druk ze een beetje aan zodat ze wat platter zijn.
  • Ik had in de kast nog wat sesamzaad en deed dit op de helft van de broodjes. Ik gebruikte ze namelijk als burgers. Een broodje als onderkant en eentje als bovenkant. Eerder maakte ik dit recept met grotere en drogere broodjes, maar het snijden daarvan vond ik wat lastig. Vandaar dat ik nu kies voor de smalle variant die in verhouding iets vloeibaarder is.
  • In 25 minuten zijn de bloemkoolbroodjes gaar. Besmeer ze bijvoorbeeld met zelfgemaakte tonijnsalade of ander beleg  naar keuze!

Volg je me al op facebook of instagram?

bloemkoolbroodjes - www.foodiemarjan.nl

12 gedachten over “Bloemkoolbroodjes

  1. Dag Marjan,ik wou je even feedback geven.
    ik heb de broodjes gemaakt met volkoren speltmeel ipv van de amandelmeel( op die manier kon ik de calorieen een beetje drukken) en het was super lekker.
    Ik heb zoals je hebt aangegeven er burgers van gemaakt met zelfgemaakt hamburgers.
    Top receptje. Dank je wel !

  2. Beste Marjan, ik wil graag kokosmeel gebruiken omdat ik niet tegen amandelen kan. Hoeveel vocht moet ik dan extra toevoegen? Alvast bedankt voor het antwoord !
    Groetjes, Carin

    • Hoi Carin, kokosmeel en amandelmeel werkt behoorlijk anders. Kokosmeel is echt een spons. Maar dat zal je vast wel weten gezien jij dit vaker gebruikt! Ik heb het recept zelf niet met kokosmail geprobeerd, maar vaak heb je maar een kwart van het oorspronkelijke meel nodig, dus in dit geval maar 25 gram kokosmeel. Het lastige is natuurlijk of het broodje droog zal worden of niet. Dus een extra ei zou ik wel adviseren in dit geval. Maar zoals ik zei, best lastig te zeggen zo gezien ik het zelf nog niet met kokosmeel heb gemaakt. Succes! Liefs, Marjan.

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief met updates!

%d bloggers liken dit: