Swap: Kaassalade

kaassalade - www.foodiemarjan.nlDeze keer was mijn keuze snel gemaakt, ik koos de kaassalade? En waarom?  Omdat dit de laatste dagen op mijn werk onderwerp van gesprek was. Dan niet die van flyingfoodie, maar die uit de supermarkt. Dus toen ik op haar blog een recept zocht moest ik wel voor de kaassalade gaan!

Als ik op Maris haar blog kijk is het duidelijke iemand die dol is op eten, koken en reizen. En dit alles weet ze te bundelen in haar blog. Waar ze lekkere recepten deelt, leuke weetjes deelt maar je ook mee op reis neemt naar alle plekjes die zij bezoekt. Zoek je een hotspot in Amsterdam? Ga dan zeker eens kijken, want daar ze heeft ze er genoeg van op haar blog staan. Omdat ze er woont weet ze alle leuke hotspots te vinden en deelt ze deze gelukkig met haar lezers!

Wat heb je nodig voor de kaassalade?

  • 100 gram kaas (ik had Grand Cru)
  • 125 gr crème fraîche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel maionase
  • 6 kleine augurkjes
  • 5 gram bieslook

kaassalade - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de kaassalade?

  • Begin met een lekkere kaas, neem je een kaas met weinig smaak, dan krijg je ook een salade met weinig smaak. Zorg daarom dat je een oude kaas of een andere kaassoort met een sterke smaak neemt!
  • Rasp met een grove rasp de kaas. Ik koos ervoor om 25 gram ongeveer niet te raspen maar grof te hakken. Dan proef je deze stukjes kaas nog lekker in je salade.
  • Snijd de augurkjes in kleine blokjes, ik sneed ze 2x door de lengte. Hierdoor had ik vier lange reepjes en hier sneed ik de kleine blokjes van.
  • Snijd de bieslook fijn, snijd ietsje extra ter garnering.
  • Meng nu alle ingrediënten door elkaar en klaar is je salade.
  • Lekker voor op een toastje of gewoon bij je lunch op een boterham of cracker.

Garneer met een beetje bieslook en smullen maar!

kaassalade - www.foodiemarjan.nl

 

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief met updates!

%d bloggers liken dit: