Rabarber (ontbijt) taart

rabarber kwarktaart - ontbijttaart - www.foodiemarjan.nlHahaha ja echt, deze taart eet ik gewoon als ontbijt. Er zit wel een beetje toegevoegde suiker in, maar hij bestaat vooral uit producten die ik standaard al bij mijn ontbijt gebruik. Dus waarom dan geen taart als ontbijt? Tussendoor is hij trouwens ook gewoon erg lekker!

Ik wilde al heel lang een kwarktaart maken, maar steeds kwam het er niet van totdat ik on Instagram allemaal taarten (geen kwark) met rabarber zag. Toen ik dacht ik, hier moet toch een kwarktaart van te maken zijn. Dus ging ik maar weer eens een kwartaart proberen, maar eerdere pogingen mislukte, dus ik was benieuwd of dit wel ging lukken. Toen ik hem in de koelkast zette had ik er een hard hoofd in, hij was na 2 uur namelijk nog helemaal niet een klein beetje opgesteven. Maar de volgende ochtend was hij gelukt!

Wat heb je nodig voor de rabarber (ontbijt) taart?

Bodem:

  • 100 gram cashewnoten
  • 150 gram dadels
  • 150 gram havermout
  • el honing
  • 50 gram boter of kokosolie

Vulling

  • 500 gram rabarber
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • tl vanille
  • 250 gram fruit om mee te koken met de rabarber
  • 250 gram fruit als vulling
  • gelatine (niet vegetarisch) of agar-agar (vegetarisch)

rabarber kwarktaart - ontbijttaart - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de rabarber (ontbijt) taart?

  • We beginnen met de bodem.
  • Hak de dadels in je keukenmachine fijn, voeg hier daarna de noten en de havermout aan toe.
  • Roer dit nog even door tot de noten fijn zijn, voeg dan de (gesmolten) boter (ik had kokosolie) en de honing toe.
  • Bekleed een grote taartvorm met bakpapier en druk de bodem in je vorm. Druk goed aan zodat de bodem goed aan elkaar plakt. In het begin lijkt het korrelig, maar zodra je bodem gaat aandrukken plakt hij goed aan elkaar. Zet hem even opzij, je kunt kiezen om hem alvast koud te zetten, dan stijft de boter weer op.
  • Snijd de buitenkant van de rabarber af en snijd de rest in blokjes.
  • Doe de rabarber met een heel klein laagje water in een pannetje en zet dit op.
  • Voeg de vanille toe aan het rabarbermengsel en laat dit net zo lang koken tot alle blokjes kapot zijn.
  • Voeg dan de eerste 250 gram fruit toe en kook dit nog even mee tot ook dit weg is. Ik deed er rood fruit bij zodat de rabarber een nog mooiere rode kleur kreeg. Zet het vuur af.
  • Voeg nu de rest van het fruit toe en roer dit goed door, voeg dan de Griekse yoghurt toe en roer ook dit nog even door.
  • Voeg nu de gelatine of agar-agar toe als het mengsel nog warm is!
  • Volg de verpakking van de gelatine of agar-ager die jij hebt, het is namelijk belangrijk dat je de juiste hoeveelheid toevoegt. (Als er iemand heel handig is met agar-ager, hoor ik de gouden tip graag, bij mij mislukt het daarmee vaak.)
  • Giet nu het taartmengsel op de bodem en zet de taart koud. Hij heeft bij mij echt een dikke nacht in de koelkast gestaan voordat ik hem ging serveren.
  • Als je taart aan de zijkant van je bakblik blijft zitten, pak dan een mes (liefst met een zo dun mogelijk snij gedeelte) en zet dit tussen je taart en de zijkant. Ga dan voorzichtig je taart rond, niet met het snijgedeelte, maar met de botte kant van je mes. Dan haal je hem daarna gemakkelijk uit de vorm.

Smullen maar!

rabarber kwarktaart - ontbijttaart - www.foodiemarjan.nl

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief met updates!

%d bloggers liken dit: