Swap: smoothiebowl

smoothiebowl - www.foodiemarjan.nlIn het originele recept noemt Simone het groene bananen vla. Maar ik weet niet of ik jullie hier mee over de streep zou halen het recept verder te lezen. Dus vond ik de naam smoothiebowl passender. Die zie je tegenwoordig veel vaker voorbij komen en zijn wat mij betreft heerlijke ontbijtjes. Maar wat er in zit? Ja daarvoor moet je snel verder lezen.

Zoals iedere maand doe ik weer mee aan de foodblogswap. Dit keer mocht ik koken van fit en puur, de website van Simone. Simone doet meer dan alleen een website met lekkere recepten maken, ze is sportlerares maar geeft ook voedingsadvies. Zeker de moeite om eens verder op haar site rond te kijken.

Zoals jullie weten ben ik erg fan van simpele recepten, waarbij je met weinig ingrediënten wel iets heel lekkers op tafel kunt zetten. En dit is zo’n recept. Ik heb niet altijd voldoende tijd om uitgebreid te ontbijten dus nieuwe ideeën zijn altijd welkom. Simone schrijft zelf dat dit recept vast voor iedereen bekend is, nu moet ik de zeggen dat ik deze combinatie nog niet eerder gezien had. Dus leek het mij leuk deze eens te proberen.

Zoals altijd hoorde er weer bij om iets aan te passen in het recept, ik voegde als extraatje een kiwi toe, dat is een wat frissere tegenhanger tegen de wat romige avocado en banaan.

Wat heb je nodig voor de smoothiebowl?

  • 1 avocado’s
  • 1 bananen
  • 1 kiwi
  • 125 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)

smoothiebowl - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de smoothiebowl?

  • Gewoon alles in je keukenmachine, even draaien en klaar is de smoothiebowl.
  • Je kunt hem natuurlijk zo in een schaaltje doen en serveren. Maar je kunt hem ook nog afmaken met een leuke topping. Zo kan je er dieren gezichtjes in maken voor je kids (of jezelf) of gewoon kiezen voor een topping die je erg lekker vindt. Variëren maar!
  • Deze hoeveelheid is goed voor 1 ontbijtje.
  • Ik gebruikte een kiwi en wat cacao nibs om er een dieren gezichtje in te maken. Hiervoor gebruikte ik 2 plakjes kiwi, de rest deed ik gewoon extra in mijn keukenmachine

Heb jij nog meer lekkere smoothiebowl tips?

Ik hoor ze graag!

 

Volgen jullie mij al op Facebook, Instagram of Pinterest?

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: