6x Zomerse drankjes

zomerse drankjes - www.foodiemarjan.nlHet is weer heerlijk BBQ weer dus mijn hele straat ruikt al weer lekker naar bakluchten. Maar bij al dat lekkers van de BBQ moet natuurlijk ook een lekker drankje! Ik verzamelde allemaal lekkere recepten van medebloggers en voegde deze samen!

We kennen allemaal wel de grote kannen met water waar je zelf met allemaal kruiden, fruit en groente een heerlijk smaakje aan het water kunt geven. Zo ook mijn eerste foto, deze kan staat eigenlijk altijd wel vol met water met een smaak. In dit geval had ik er komkommer, kurkuma en gember in gedaan. De meest standaard smaak ik die ik maak is eigenlijk munt met limoen en citroen (soms met en soms zonder komkommer).

Maar er zijn veel spannendere drankjes te verzinnen als je jezelf of de visite eens wat lekkers voor wilt zetten.

De eerste 2 bevatten alcohol, maar de rest is zonder alcohol. Je kunt in de twee eerste de alcohol ook gewoon vervangen door water of helemaal weglaten. Ook dan zijn het nog twee heerlijke drankjes!

zomerse drankjes - www.foodiemarjan.nl

Zomerse watermeloen punch

Watermeloen hoort wat mij betreft echt bij de zomer. Ik kan ook altijd niet wachten tot ze weer in de winkel liggen. Lekker om gewoon zo te eten of door een salade. Maar dus ook in een drankje! Het origineel is met alcohol, maar mocht je dit niet willen kun je het gewoon vervangen door water!

zomerse drankjes - www.foodiemarjan.nl

Fris citrus drankje

Citroen in mijn water is sowieso favoriet. Dus als ik een recept met citroen vind heeft het direct mijn aandacht. Ook in dit recept zit alcohol, maar wil je dit niet laat dit dan gewoon weg. Dat maakt het recept niet minder lekker. Al vind ik de variant met alcohol ook een erg goed idee!

zomerse drankjes - www.foodiemarjan.nl

Zelfgemaakte ijsthee

Ik ben altijd dol op ijsthee, maar wist je dat je dit ook gewoon heel gemakkelijk zelf kunt maken? Voordeel is dat er gelijk veel minder (geen) suiker in zit in verhouding met alle pakken die je koopt.

zomerse drankjes - www.foodiemarjan.nl

Gemberbier

Euhhhhh ben ik nou dom, maar mijn eerste gedachte was dat er alcohol in zou zitten, dat is dus niet het geval. Wist ik niet! Ik heb recept even geprobeerd en ga het zeker vaker maken!

zomerse drankjes - www.foodiemarjan.nl

IJskoffie

Ik ben echt enorm fan van koffie, liefst lekker met verse geklopte melk. Maar dat is nou niet echt een verkoelend zomerdrankje. Dus deze ijskoffie komt als geroepen!

zomerse drankjes - www.foodiemarjan.nl

Watermeloentap

Oké dit vond ik echt wel de allerleukste, de meloentap! Ik heb altijd zelf wel een grote glazen jar waar ik een lekker watertje in maak. Maar in een meloen ziet er echt wel heel tof uit!

 

1 gedachte over “6x Zomerse drankjes”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: