Kaassoesjes

kaassoesjes - www.foodiemarjan.nlToen ik gevraagd werd of ik een blog wilde schrijven over kaas, twijfelde ik geen minuut! Ja, ik wil! Ik eet namelijk thuis echt weinig kaas gezien Stefan echt gruwelt van kaas. Nu is het ondertussen een leuk spelletje van mijn vriendinnen geworden (ook van mijzelf) om stiekem toch ergens kaas in te doen en het hem dan voor te zetten.  Want dan eet hij het op zonder te blikken of te blozen. Benieuwd of dat met dit recept ook lukte? Lees dan snel verder!

En dan komt er dus een pakje, met 3 kazen van Stompetoren waar ik mee aan de slag mag. En eigenlijk is het haast zonde om de kazen te verwerken in een gerecht gezien ze echt heel lekker zijn. Gelukkig eet ik in mijn eentje niet zomaar drie kazen op, dus bleef er genoeg over om lekker mee de keuken in te gaan.

kaassoesjes- www.foodiemarjan.nlWelke kazen er in mijn pakketje zaten? Ik had uit het assortiment van Stompetoren, de Grand Cru, de belegen en een komijnekaas. De laatste twee verdwenen met vrienden op een borrelplank en de eerste bleef over voor een heerlijk recept.

Wat heb je nodig voor de kaassoesjes?

  • 75 gram kaas
  • 50 gram boter
  • 50 ml melk
  • 50 gram bloem
  • 75 ml water
  • 2 eieren

kaassoesjes - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de kaassoesjes?

  • Verwarm de oven op 200 graden alvast voor en haal de eieren uit de koelkast als ze hier in staan.
  • Rasp de kaas alvast, je kunt het ook fijn hakken als je dat makkelijker vindt.
  • Voeg de boter, melk en water samen in een pannetje en verwarm dit totdat de boter goed opgenomen is in de melk en het water. Zet het vuur hierna zachtjes.
  • Voeg de bloem voorzichtig toe via een zeef, dit voorkomt klontjes.
  • Roer met een garde door het mengsel zodat alles goed mengt en de bloem langzaam kan garen. Als de bloem gaar is, dit zie je doordat je beslag wat begint te kleuren, haal je de pan van het vuur.
  • Roer nu voorzichtig de eieren door het beslag, begin met eentje en dan de volgende totdat ze geheel zijn opgenomen in je beslag. Laat voordat je de eieren toevoegt het beslag even afkoelen, het mag niet heet zijn, maar ook niet koud!
  • Roer tot slot de kaas door het beslag heen. Meng dit even goed door elkaar.
  • Doe het beslag in een spuitzak en maak hier toefjes van op een bakplaat.
  • Na 15 a 20 minuutjes in de oven zijn ze klaar.
  • Serveer de soesjes warm op de borrelplank met een lekker glaasje rode wijn! En Stefan, die rook natuurlijk dat er kaas in zat. Dus kon ik ze heerlijk alleen oppeuzelen!

kaassoesjes - www.foodiemarjan.nl

Dit recept is gemaakt als opdracht voor Stompetoren.

 

1 gedachte over “Kaassoesjes”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief met updates!

[mc4wp_form id=”3998″]

%d bloggers liken dit: