Hoe kies je goede keukenmessen?

Bij het kiezen van je eerste koksmes in westerse stijl raden we er een aan die is gemaakt van koolstofarm roestvrij staal. Andere materialen kunnen worden gebruikt om het goed te maken. Handvat Kies een mes met een ovaalvormig handvat voor de beste ergonomie. Vermijd messen met groeven, sleuven voor vingers of contouren, omdat deze zelden ergonomisch zijn voor een brede doorsnede van gebruikers.

Handvatten van hout of metaal zorgen voor een goede grip, terwijl plastic of synthetische handvatten glad kunnen worden. Het gewicht van een mes moet gelijk worden uitgebalanceerd tussen het handvat en het lemmet. Controleer dit door het mes voorzichtig over je middelvinger en wijsvinger te leggen waar het handvat en het mes samenkomen; kantelt het op de een of andere manier? Als het handvat te zwaar is, snijdt het niet zo effectief. Als het mes te zwaar is, zal het oncomfortabel zijn om te gebruiken.

Wanneer u klaar bent om uw opties persoonlijk te verkennen, bezoek dan zeker de dichtstbijzijnde Kitchen Kapers-locatie. Een klein hulpprogramma of schilmes is leuk voor items zoals aardbeien, net als keukenscharen, die voor alles werken, van touw tot het in stukken snijden van een rotisserie-kip. Overweeg grootte Als werkpaard van de keuken, moet de grootte van uw koksmes enige aandacht worden besteed. Uw bestekcollectie kan gemakkelijk groeien om specifiek gericht te zijn op het aantal koks in uw keuken en het voedsel dat u bereidt.

Als je een volledig roestvrij keukenmes wilt, kies dan een lemmet van staal met een lager chroomgehalte (Cr) met toevoeging van vanadium (V) of molybdeen (Mo), dat is getemperd tot minimaal 56 HRC. Dit lichtgewicht Japanse koksmes is favoriet in keukens met een mes van twee millimeter dik van acht inch. Het veelzijdige koksmes van Wüsthof met een hoog koolstofgehalte is een keukenwerkpaard dat jarenlang onmisbaar zal zijn met een stevig mes van acht inch. Aangezien keukenmessen een investering zullen zijn die dagelijks wordt gebruikt voor al uw kookdagen, is het selecteren van goede kwaliteit messen met duurzaamheid, sterkte, goede hantering en uithoudingsvermogen een must.

Prescotts favoriete Takeda-mes is staal bekleed met roestvrij staal en heeft met hem over de hele wereld gereisd als een indrukwekkend werkpaard, perfect voor bijna elke keukentaak die hij tegenkomt. Niet alle keukenmessen zijn gelijk - vaak is een modieus merk te vinden dat messen van slechte kwaliteit verkoopt tegen een hoge prijs, terwijl het mogelijk is om een betere kwaliteitsset te vinden voor goedkoper bij een minder bekend merk. De beste keukenmessen hebben handgrepen van slagvast kunststof, zoals polypropyleen of glasvezelnylon. Richard Von Husen, eigenaar van Warren Kitchen and Cutlery in Rhinebeck, New York, laat klanten „spelen met een reeks messen zonder naar de prijs te kijken om de grootte, vorm en gewicht van het mes te bepalen waar ze de voorkeur aan geven.

Om keukenmessen van hoge kwaliteit te selecteren, onderzoekt u ze nauwkeurig en houdt u ze allemaal in uw hand om de grip te testen. Het koksmes ook wel Frans mes genoemd, zeer traditioneel is het fundamentele keukengereedschap voor klassiek koken. Sommige zijn complete sets die ideaal zijn om je keuken helemaal opnieuw uit te rusten; andere kunnen aan je huidige messenset worden toegevoegd.