Gastblog Debbythechocoholic : Haar yogajourney

Gastblog yoga - www.foodiemarjan.nlDebby vroeg mij of ze een gastblog mocht schrijven en nadat ik haar ervaringen over yoga las leek het me onwijs leuk als ze dit met mij en jullie wilde delen!

Mijn naam is Deborah, maar de meeste mensen noemen mij Debby. Ik ben een 24-jarige blogster (DebbyTheChocoholic) uit België die ondertussen 2,5 jaar aan yoga doet. Mijn passies zijn Yoga en POP Pilates. Vandaag vertel ik jullie wat meer over mijn yogajourney en hoe ik begonnen ben met Yoga. 

Mijn yogajourney

Ongeveer 3 jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met Yoga. Een ex-collega van me studeerde voor Yoga Instrucor en wist me telkens fantastische verhalen te vertellen over haar ervaring met yoga en het lesgeven. Ik hing letterlijk aan haar lippen en wilde meer te weten komen over yoga. Ik zocht naar yogalessen in mijn buurt en in oktober 2014 ging ik naar mijn eerste yogales. Deze les verliep goed en ik kreeg de smaak te pakken, dus ging ik naar een tweede les. Ik vond de les op zich wel leuk, maar het ‘klikte’ niet met de Instructor. Ik besloot zelf te gaan oefenen, ik kocht een yogamat en begon thuis wat oefeningen te doen.

Gastblog yoga - www.foodiemarjan.nlOndertussen sprak ik over mijn yogaervaring met die ene collega, ze vond het leuk dat ik ook in de “wereld van Yoga” gestapt was. Na enkele maanden begon ik haar vragen te stellen over hoe ik een bv. kopstand moest uitvoeren. Eigenlijk ging ik véél te snel in mijn journey, ik wilde direct de moeilijkste poses beheersen en dat terwijl mijn basis nog niet 100% gelegd was. Daarover zei mijn collega jammer genoeg niets, ik heb het zelf opgemerkt na een lange tijd.

Uiteindelijk geraakte ik gedemotiveerd omdat ik geen vooruitgang boekte.
In 2015 belandde ik in een depressie/ burn-out en liet ik zowel het sporten als yoga voor wat het was, ik had geen motivatie meer. Ik deed af en toe wel nog aan yoga, maar niet op dagelijkse basis en ook niet langer dan 30 minuten.

Gastblog yoga - www.foodiemarjan.nl
In februari 2016 geraakte ik langzamerhand uit mijn ‘zwart gat’ en drukte ik op de ‘reset-knop’ wat yoga en sport betreft. Via YouTube ging ik op zoek naar langere yoga-workouts voor beginners, zo kwam ik terecht op kanalen zoals Erica Vetra, Yoga with Adriene en Kinoyoga. Ik had de smaak voor yoga weer te pakken en ik was bereid om mijn yogabasis opnieuw te leggen, maar dit keer op de juiste manier. In maart 2016 startte ik mijn Instagram account en deelde ik mijn yogafoto’s met de buitenwereld. Zo kwam ik in contact met andere yogis van over de hele wereld en werd ik uitgedaagd om nieuwe poses te proberen. Ondertussen werd ik “verliefd” op yoga en beoefende ik het zo goed als dagelijks. Op Instagram volgde ik mijn YouTube voorbeelden en ik kreeg zelf een follow back van Erica Vetra, zij is mijn grootste yoga-inspiratie (wie had dat ooit verwacht?). Haar manier van lesgeven gaf me de kriebels om zelf les te geven. In augustus 2016 begon ik aan mijn opleiding voor Yoga Instructor, de bedoeling is om dit jaar nog mijn certificaat te behalen.

En nu…

Yoga is een deel van mijn dag geworden, ik neem dagelijks tijd met mezelf en mijn yogamat.
Heeft yoga mijn leven veranderd? Ja! Ik kan me echt geen leven meer voorstellen zonder yoga. Het heeft me veranderd op zoveel gebieden: ik ben leniger en sterker, mijn gedachtengang vindt sneller rust en ik kijk anders naar het leven (lees: positiever).  Ondertussen kan ik ook die kopstand die ik 2 jaar geleden zo graag wilde kunnen :p.

Bedankt dat ik deze gastblog mocht schrijven voor Foodie Marjan. Ik vond het leuk om mijn yoga journey met jou en je lezers te delen. En ik hoop dat ik enkele lezers heb mogen inspireren met mijn verhaal.

Gastblog yoga - www.foodiemarjan.nl

Mij heb je weten te inspireren Debby, ik haak altijd af bij Yoga als ik weeeeeeeeeeeeer de stijfste van de les ben en met pijn alle oefeningen doe. Maar misschien moet ik het toch maar weer eens een kans geven! Bedankt!

0 gedachten over “Gastblog Debbythechocoholic : Haar yogajourney”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: