Lief dagboek…. #april18

lief dagboek #april18 - www.foodiemarjan.nlHij was even van de blog maar is er weer, lief dagboek…. Dit keer over de maand april. Een maand met veel lekkers, huizenjacht, leuke uitstapjes, maar helaas ook wat minder leuke dingen.

We begonnen deze maand heerlijk met een nachtje weg in Mechelen, een leuke kleine stad met veel moois en lekkers!

Ik kreeg een berichtje van 2 dames die me een perspakketje wilden opsturen, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Ik kreeg een leuke theedoek gevuld met diverse smaken appelstroop en een soort roggebrood, maar dan wat smeuïger en minder zwaar. Wat mij betreft een pakketje wat helemaal bij mij past! Zeker gezien mijn ijzer steeds te laag is als ik bloed wil geven, een beetje stroop helpt me weer wat verder op weg!

Ik mocht lekker borrelen bij M&M in Den Bosch, euh nee geen hotspot, gewoon Marco en Megan ;). Ze waren op de markt lekkere hapjes gaan halen waaronder dadels, die wikkelden we nog in wat spek en uit de oven waren ze om je vingers bij af te likken. Koop echt eens dadels bij een specialist, want je proeft echt direct het verschil met die veel drogere die vaak in de supermarkt koopt. (Als iemand een super weet waar ze net zo smeeuïg zijn hoor ik het graag!) Ik nam zelf de kazen mee die ik ontving voor een opdracht, voor de opdracht maakte ik er kaassoesjes van. Maar bij de borrel aten we gewoon lekkere blokjes!

kaassoesjes - www.foodiemarjan.nl 

lief dagboek #april18 - www.foodiemarjan.nl

Deze maand zat ik niet zo lekker in mijn vel, maar gelukkig was Yvonne daar om mij heerlijk vol te stoppen met haar zelfgemaakte bounty’s en wat foute tv. Dat doet wonderen!

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeej het is weer strand weer. En dit keer vielen er niet alleen zonnestralen op mijn hoofd……

Huizenjacht.. hoe zit dat dan? Het eindigde met een tompouce en geen huis. Lang leve de huizenmarkt nu, er dus bijna geen huizen meer te vinden. En die huizen die we wel vonden waren het net niet, was de tuin aan de goede kant, dan was de binnenkant een ramp, was het huis geweldig, zat de tuin echt heel verkeerd. Dus geen huis, wel een tompouce. En plannen om de badkamer te verbouwen….. Ook leuk!

En als we dan toch geen huis kopen, dan maar een tof horloge! #blijmee

Hollandse garnelen, veeeeel te lang had ik die niet op. Dus toen we lekker in Maassluis bij ‘t Hoofd zaten te eten was het hier wel weer eens tijd voor. En ohhhhh wat had ik die gemist, gelukkig komt deze blog nog niet online. Want dan is de verrassing eraf, maar zaterdag komen mijn vriendinnen eten, dan zet ik dit zeker op het menu!

Ooit hadden Stefan en ik ons voorgenomen veel te gaan wandelen, lees als in 20 kilometer op een zondag. Nu lukt dat dus niet, maar we wandelen zeker nog wel regelmatig, alleen wat minder ver. Gezien het mooie weer gingen we dit keer naar Rockanje, de Panroute, hiervoor parkeer je bij Rondeweiweg 15 in Rockanje en loop je zo de duinen in. Via de duinen loop je over het strand en de bossen in. Een leuke rondje wat je zo groot kunt maken als je zelf wilt.

Dit was ook weer de maand van de ‘Kom in de Kas’  een jaarlijks evenement waarbij diverse tuinders hun kassen opstellen voor het publiek, zeker eens het bezoeken waard. Ik stond hier met mijn collega’s van het Varend Corso om mensen alvast te vertellen wanneer dit jaar de diverse deelnemers weer door de wateren varen. Zeker de moeite om 3,4 en 5 augustus weer in je agenda te zetten!

lief dagboek #april18 - www.foodiemarjan.nl

Helaas wat minder leuk, Willibrord, ja ik weet het hoe verzin je zo’n naam, werd helaas ziek. En medicijnen en dwangvoeren hielpen niet meer. Z’n grote broer is helaas voor de 2e keer alleen gebleven. Nu er binnen een half jaar 2 caviaatjes overlijden zijn is het wel even goed, even geen nieuw huisdier voor ons.

lief dagboek #april18 - www.foodiemarjan.nl

lief dagboek #april18 - www.foodiemarjan.nl

lief dagboek #april18 - www.foodiemarjan.nllief dagboek #april18 - www.foodiemarjan.nl

Deze schattige lammetjes kwam ik onderweg tegen toen ik vanuit Maassluis naar Hoek van Holland liep. Gelukkig hoefde ik alleen heen, want dat was al 2 uur lopen. Na wat patatjes op het strand kon ik gelukkig weer bij Stefan in de auto stappen om mee naar huis te gaan!

lief dagboek #april18 - www.foodiemarjan.nl

En dat was niet de enige dag op het strand deze maand, door het mooie weer belande we natuurlijk weer bij mijn favoriete strandtent, Elementsbeach! Waarom ik het daar zo leuk vind? Het eten is echt heel lekker, niet van die standaard hamburgers maar lekkere salades en ook voor wie wat vega’s wil eten is er ruime keuze! Maar een gewone tosti kan ook!

lief dagboek #april18 - www.foodiemarjan.nl

Dan was er nog een feestje met vlaggetjes op m’n wangen!

En tot slot een mooie zomeravond, kom maar op, ik wil meer van dit soort avonden!

lief dagboek #april18 - www.foodiemarjan.nl

Voor de oplettende kijker, mijn site was een dik weekend offline. Er was ingebroken en werd vanuit mijn site allemaal spam verstuurd. Dus mocht je wat gehad hebben…. Sorry!! Maar ik ben nu weer helemaal veilig en gelukkig weer online!

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: