Lief dagboek… #Mei17


Ik ben benieuwd wat jullie van deze blog vinden, want dit wordt een terugkerende maandelijkse blog. Maar dan moeten jullie het natuurlijk wel leuk vinden! Sommige dingen die ik met jullie wil delen passen niet allemaal in een losse blog, daarom blik ik in deze blog terug op al het leuks van de afgelopen maand! Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen!


Hemelvaart

Wat ik met hemelvaart ga doen hoef ik eigenlijk nooit lang over na te denken. Want op het strand van Hoek van Holland is her altijd strandopening. Daar gaan we eigenlijk al jaren naartoe. Toen ik nog in het Westland woonde braaf op de fiets. Maar nu ga ik eerst even met de auto naar Suus toe en mag ik daar gelukkig een fiets lenen. Heerlijk drankjes drinken en dansen op het strand om de avond af te sluiten bij de snackbar bij Suus in de straat!

Lief dagboek - www.foodiemarjan.nl

Weekend Haarlem

Het klinkt een beetje suf, maar het nadeel van ouder worden is dat je agenda vol zit, weken voorbij vliegen en je vriendinnen soms minder ziet dan je wilt. Dan haal je dat gewoon in met een heel weekend bij elkaar. Het gevolg is, lekker lachen en hele goede gesprekken onder het eten. Het fijne is dat we ergens best heel anders zijn, maar het wel onwijs leuk hebben samen en lekker alles kunnen zeggen wat we denken.

Haarlem kan ik echt iedereen aanraden. Ik heb er fantastisch gegeten, de meest leuke winkeltjes gezien, heerlijk op het terras gezeten en ook het stappen was top! Het liefst zou ik gelijk weer een weekendje gaan.

Lief dagboek - www.foodiemarjan.nl

Smoothie contest

Stiekem ben ik dol op dingen winnen, wie niet eigenlijk? Dus toen ik een winactie voorbij zag komen voor het maken van een heerlijke smoothie hoefde ik geen twee keer na te denken. Ik twijfelde of ik ging voor een toegankelijke smoothie met yoghurt en aardbeien of dat ik lekker bij mezelf zou blijven en voor een wat spannendere zou gaan. Dat laatste heb ik gedaan en daar heb ik dus achteraf totaal geen spijt van. Het jury commentaar bij mijn tweede plaats was, een gewaagde smoothie en zonder suiker! Dus ook de jury was dol op wat gezonder. Benieuwd welk recept ik gemaakt? Check dan snel de Lime Boost. Tip van de kok in de jury was om er een beetje witte peper in te doen. Dat heb ik gedaan en snel het recept aangepast, wat dat maakt het recept echt helemaal af! Het leuke is trouwens dat de nummer één iemand was die ik net via instagram had ontdekt!

IMG_2195

Killerbody

Ik ben niet zo heel erg fan van diëten, maar Faya vind ik een stoer wijf. En als zij met een boek over sporten en gezond eten komt moet ik dat natuurlijk kopen en proberen. Mijn leven staat me niet toe om iedere dag volgens het boek van Faya te leven, een BBQ hier, etentje daar en een weekendje weg tussendoor zorgen voor wat ander eten dan in de planning stond. Maar ondanks dat, ben ik toch afgevallen en cm’s kwijt. Kortom ik ben fan en ga nog even door, met afentoe een BBQ, een etentje en een weekendje weg tussendoor ;). Binnenkort kom ik met een review, maar dan wel even als ik twee weken niet de helft van de tijd buiten de deur heb gegeten!

Lief dagboek - www.foodiemarjan.nl
Uit eten bij de Buren in sGravenzande
Lief dagboek - www.foodiemarjan.nl
Uit eten bij Bij5 in Naaldwijk
Lief dagboek - www.foodiemarjan.nl
Uit eten bij Pure Passie, klik op de foto voor de review!

Family

Zelf ben ik enigst kind, des te leukere vind ik het altijd als we met Stefan zijn familie iets gaan doen. Lekker een beetje herrie en rond rennende kinderen! Stefan was zo brutaal zich uit te nodigen bij zijn ouders, wat uiteindelijk bij zijn zwager werd. Maar niet minder gezellig!

Al kwamen wij er diezelfde dag wel achter dat we nog niet klaar zijn voor kids. Terwijl we met Stefan zijn nichtjes in de stad waren stuurde hij ze met een centje op pad om wat te kopen en wij zouden op dezelfde plek op hen wachten. Je raad het al, we waren snel afgeleid en liepen zomaar een winkel in……. Gelukkig zijn ze geen twee meer 😉

Strand

Naast dat ik met de strandopening graag op het strand te vinden ben ik soweiso graag op het strand. Lekker uitwaaien als je hoofd vol zit of gewoon even een drankje drinken met uitzicht op het oneindige! Ik zou er dan echt niet aan moeten denken om ver van het strand te wonen. Vroeger kon ik de zee zelfs soms horen als ik in bed lig. Helaas lukt dat niet meer nu in Maassluis woon. Maar met Stefan heb ik even de fiets gepakt en binnen drie kwartier zitten we op het strand. Dus klagen zal ik zeker niet!

Moestuin

Mijn moestuin is al even in de groei. Nu ging het in het begin al mis. Ik had op internet al gelezen dat katten er graag in zitten, maar toch vond ik het niet nodig om hem af te dekken. Je raad het al, alles was door elkaar gegooid. Ronde twee, nu gaat het beter, ik heb er een hek omheen gezet. Alleen heb ik nog onwijs last van slakken. Maar mijn eerste oogst van sla en radijzen was zeker niet slecht. Ik zit nog vol spanning te wachten op mijn paprika, peper, bonen en munt!

IMG_0077

Bruiloft

Ik ben nogal een draaikont, maar deze maand hebben we eindelijk de trouwlocatie vastgelegd. Stefan werd al knettergek van me want ik sleepte hem maar van locatie naar locatie! Bij de eerste had hij eigenlijk al zijn beslissing genomen. Maar gelukkig vinden we beide de laatste locatie nu toch het leukste. We gaan lekker voor ongedwongen! Ik ben benieuwd hoe het er straks echt gaat uitzien. Maar nu eerst……. lang leve aliexpress, lekker naar hartenlust ‘frutsels’ kopen!

Foodie Marjan - www.foodiemarjan.nl

2 gedachten over “Lief dagboek… #Mei17”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: