Werken en gezond eten #1

lemon-squeezer-609273_960_720Gezond eten is best makkelijk als je altijd thuis bent. Maar hoe doe je dit nu als je een job hebt en ook nog een druk privé leven? Ja, je moet er wel wat tijd voor maken, maar als je het een beetje handig doet is het allemaal prima te combineren. Graag laat ik zien hoe ik dat doe, vandaar de nieuwe rubrier ‘Werken en gezond eten‘.

Het liefst begin ik mijn dag voordat ik ga ontbijt al met een glas citroen water. Of de gezondheidsvoordelen echt zo groot zijn durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen, maar ik vind het ondertussen gewoon erg lekker. Als je hier nou niet zo fan van bent raad ik je toch aan wel een citroentje mee te nemen naar je werk. Je kunt zo afentoe een vers partje in je water doen, zo heeft je water toch wat meer smaak en is het makkelijker om genoeg te drinken. Op het moment dat ik echt 1,5 a 2 liter water/groene/kruidenthee drink voel ik dat gelijk!

Calorieën tellen is niet mijn favoriete bezigheid, vandaar dat ik dat hieronder ook niet heb gedaan. Als jullie hier wel behoefte aan hebben hoor ik het graag, dan doe ik het in mijn volgende mee naar het werk wel!

Ontbijt

We beginnen de dag met het ontbijt, ondanks dat je veel haast hebt is het natuurlijk wel goed om tijd te maken voor je ontbijt. Om dit wat makkelijker te maken kan je hier in het weekend vast mee beginnen. Maak zakjes of bakjes met kant en klare smoothie ingrediënten. Snijd een banaan in een plakjes, doe hier 2 handen spinazie bij en de inhoud van 1 passievrucht. Vries dit zakje/bakje in. Als je ‘s morgens uit bed komt gooi je de inhoud van dit zakje/bakje met een glas water in de blender en klaar is je smoothie. Als je echt haast hebt doe je hem in een meeneem beker en slurp je hem in de auto of direct op je werk op.
IMG_0584
Tussendoor

Sommige mensen verklaren me voor gek, ik begin vaak ‘s morgens al met groente al tussendoortje. Ik zal het jullie niet gelijk aandoen, maar neem tussendoor lekker een appeltje of een ander stuk fruit dat je lekker vindt. Heb je ‘s morgens voor je weggaat toch nog wat tijd over, snijd een appel in partjes en strooi er wat kaneel en citroen over, dan is het nog lekkerder! Even goed met je bakje schudden zodat de kaneel en de citroen over je appel zit, zo blijft de appel fris en krijgt hij geen vieze bruine kleur! Vaak heb ik voor de zekerheid ook nog een bakje met nootjes in mijn tas zitten! Als ik dan echt trek heb snoep ik die ook nog lekker op, je kunt bijvoorbeeld amandelen meenemen of gemengde nootjes.

IMG_0996

Lunch

Op zondag vind ik het heerlijk om in de keuken te staan en alvast wat te maken voor maandag op mijn werk. Deze oopsies zijn dan ook heerlijk als lunch! Lekker met een beetje roomboter en tuinkers, dat is zelfs bij de Lidl te koop! Maar ook een plakje kaas doet het goed op deze luchtige oopsies!
img_9782-e1447581061865
Tussendoor

Ja hoor, hier mag ik dan mijn bakje met groenvoer! Dit maak ik als ik tijd over heb ‘s morgens even klaar, maar dat lukt me vaak niet. Daarom doe ik het voor het naar bed gaan. Ook dan moet ik me er soms toe zetten, maar de dag erna ben ik heel blij met mezelf! Neem bijvoorbeeld een halve komkommer een paprika mee naar je werk!

IMG_1009

Avondeten

Na een lange dag werken moet er ook nog gekookt worden voor het diner. Mijn gouden tip, zorg dat je iets in huis hebt. Juist als je ‘s avonds nog boodschappen moet doen koop je of de verkeerde dingen of heb je zelfs helemaal geen zin meer om nog wat te halen en eindig je met een bezorgpizza op de bank! Als ik echt een lange dag heb ga ik voor heel makkelijk en maak ik deze courgettetaart. Als je kiest voor de variant met 8 eieren heb je voor morgen nog een stukje over om als lunch te gebruiken!

IMG_9802

Kijk voor meer tips bij de andere blogs in de reeks ‘Werken en gezond eten‘.

Reageer op dit bericht
Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: