Moestuin Marjan #1

Moestuin Marjan - www.foodiemarjan.nlJa je leest het goed, ik ben weer aan de slag met een moestuin. Mensen wensen me hiermee vaak succes omdat iedereen denkt dat dat veel werk is of lastig. Maar eigenlijk valt dat reuze mee!

De grootste strijd voer ik met slakken en mijn konijnen en voor beide heb ik dit jaar een oplossing gevonden. In mijn tuin had ik al een houten bak voor mijn moestuin. Zo heb ik duidelijk grenzen tussen mijn tuin en de moestuin en alvast randen waar ik in mijn geval spijkers in heb gedaan om met touwtjes vakken in de bak aan te geven. Dit jaar komen er op die randen ook hekjes omdat ik aan de slag ga met klimplanten. Maar wat nou de oplossing is tegen de slakken en mijn konijnen, gewoon een kasje. En nee niet zo’n hele grote gewoon een bescheiden kasje, hierdoor kruipen slakken er minder makkelijk en in mijn konijnen kunnen er al helemaal niet bij.

Moestuin Marjan - www.foodiemarjan.nlMakkelijke plantjes in de moestuin

Maar wat ga je dan poten in de moestuin? Ik zou zeggen begin makkelijk! Radijs en sla kan eigenlijk niet mis gaan. Dat zijn de plantjes waar ik vorig jaar regelmatig oogst mee had. En als je je sla plukt inplaats van uit de grond trekt dan blijven er gewoon weer blaadjes aan komen. Bij mijn staat de rucola al weer in de grond en de veldsla volgt later dit jaar. Beide hoef je niet eerst binnen te kweken, met de radijs gaat het dan zelfs juist fout. Dus kan je ze gelijk in de grond zetten.

Mijn uitdagingen dit jaar

Maar na de makkelijke plantjes ga ik dit jaar ook aan de slag met plantjes waar ik geen ervaring mee heb. Dit jaar gaan er peper, paprika, boontjes en tomaten de grond in. Of dat gaat lukken? Dat hoor je later.

Oh en nog 1 laatste tip, doe echt een zaadje per gaatje, anders krijg je chaos in je tuin en moet je gaan uitdunnen!

Heb jij ook je eigen moestuin? Heb je leuke tips, of is het echt niet aan jou besteed?

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: