Amandelmeel pannenkoekjes met geitenkaas en honing

amandelmeel pannenkoekjes - www.foodiemarjan.nlPannenkoeken zijn niet alleen lekker in een zoete variant maar je kunt ze ook hartig maken. Erg lekker als je gebruik maakt van amandelmeel. Als je de pannenkoekjes maakt is het lekker om de brokjes geitenkaas er op te doen op het moment dat de pannenkoekjes nog warm zijn. Hierdoor smelt de kaas een beetje en wordt hij nog smeuïger. Doe er tot slot een beetje honing bij en deze lunch is om je vingers bij af te likken!

Ik eet dit soort lunches niet alleen in het weekend maar neem ze ook mee naar mijn werk. De pannenkoeken zijn prima vers te houden in een bakje wat je op je werk in de koelkast kunt zetten. De geitenkaas heb ik er ook al tussen gedaan. Je kunt er voor kiezen ze op je werk nog even op te warmen in een pan of oven/magnetron maar ik eet ze koud. Dan zijn ze nog net zo lekker! En omdat ik de geitenkaas tussen de pannenkoeken had gedaan na het bakken was het gewoon gesmolten.

Voordeel als ik deze lunch maak is dat niemand thuis mijn bakje pikt, Stefan hoef ik echt geen kaas en al helemaal geen geitenkaas voor te schotelen ;).

amandelmeel pannenkoekjes - www.foodiemarjan.nl

Wat heb je nodig voor de pannenkoekjes?

  • 4 eetlepels amandelmeel
  • 1 eieren
  • 100 milliliter melk (ik gebruik amandelmelk of sojamelk)
  • 50 gram geitenkaas
  • theelepel honing

Hoe maak je de pannenkoekjes?

  • Doe eerst het ei en de 4 eetlepels amandelmeel bij elkaar. Roer dit goed door tot je een egale massa hebt. Ik ben een beetje lui en gebruik hiervoor mijn handmixer.
  • Voeg dan voorzichtig de melk toe en mix net zo lang tot er geen klontje meer te vinden is.
  • Ik bakte met dit beslag vier pannenkoeken. Draai ze pas om als ze goed gaar zijn, doe je dit te vroeg dan loop je de kans dat je ze breekt en dat is zonde.
  • Serveer als een torentje met tussendoor de brokjes geitenkaas en en bovenop de honing, of beleg ze stuk voor stuk. Net wat je zelf het lekkerste vindt!

Eet smakelijk!

Wat voor variaties weet jij te bedenken met deze pannenkoeken?

amandelmeel pannenkoekjes - www.foodiemarjan.nl

2 gedachten over “Amandelmeel pannenkoekjes met geitenkaas en honing”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: