Appel, peer en spinazie smoothie **

Spinazie smoothie

Smoothies blijven mijn favoriete ontbijt en deze drinkt zelfs mijn vriend met plezier op. Waarom ik zo graag groene smoothies drink? Omdat ik op die manier ‘s morgens al een boost aan vitamine krijg en het gewoon heel makkelijk naar binnen giet als ik in de auto naar mijn werk (of op mijn werk) zit.

Wat heb je nodig voor deze spinazie smoothie?

  • 1 geschilde appel
  • 1 geschilde peer
  • 4 grote handen spinazie
  • eetlepel lijnzaad olie
  • 300 ml water
  • handje munt blaadjes
  • 1 banaan

Spinazie smoothie

Hoe maak je deze spinazie smoothie?

Gewoon alles, behalve de olie, in de keukenmachine gooien! De olie pas toevoegen als alles goed fijn is. De blaadjes munt geven er een lekkere frisse smaak aan. Nu denk je misschien waarom gooit ze er olie in? Je lichaam heeft namelijk vetten nodig om alle mineralen en vitamine te verwerken, het zou zonde zijn als ik zoveel binnen krijg maar niks opneem! Daarnaast is lijnzaad olie ook nog eens heel goed voor je! Het helpt namelijk bij de afbraak van vetten, beschermt je cellen en je zenuwstelsel, is goed voor je weerstand en spieren. En zo zijn er nog een aantal andere reden waarom lijnzaad olie zo gezond is, dus wees niet bang om een scheutje of twee 😉 te gebruiken!

Spinazie smoothie

Groene smoothie legenda

Als je nog niet zo ervaren bent met smoothies is het niet handig om gelijk de aller groenste te nemen. Daarna durf je misschien nooit meer. Je moet er gewoon even aan wennen, net als aan een goede rode wijn! Dus begin met de smoothies met weinig sterren, hoe meer sterren, hoe groener de smoothie.

* = Smoothies met 1 ster zijn voor beginners omdat ze veel fruit bevatten en (bijna) geen groente.
** = Smoothies met 2 sterren bevatten al wat meer groente, maar zijn nog steeds super toegankelijk voor mensen die groene smoothies nog niet gewend zijn.
*** = Smoothies met 3 sterren bevatten vooral groente en zijn daarom voor beginnende smoothie drinkers flink wennen.
**** = Smoothies met 4 sterren bestaan helemaal uit groente, als je nog nooit een groene smoothie op hebt is het flink schrikken als je hier mee start!

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: