Alles wat naar appeltaart smaakt is lekker wat mij betreft. Een appeltaartje ontbijtje met chiazaadjes is daarom zo in elkaar gezet! Het voordeel hiervan is dat je het de avond ervoor al klaar kunt maken, dan hoef je het de volgende morgen alleen maar uit de koelkast te halen.
Wat heb je nodig voor dit appeltaartje ontbijtje?
- 4 el chiazaadjes
- 125 ml oatiemilk (of een ander soort melk)
- 1 appel
- 2 handjes rozijnen
- 2 theelepels kaneel
Hoe maak je het appeltaart ontbijtje?
- Start de avond van te voren, dan kunnen de smaken mengen en de chiazaadjes goed opzwellen.
- Begin met de appel, schil deze en rasp hem. Ik moet zeggen dat ik maar 3/4 heb gebruikt, tijdens het schillen heb ik al een partje opgegeten. Dat is het gevaar als je hongerig eten gaat maken.
- Meng door de geraspte appel direct de kaneel, dan verbloem je het verkleuren. Je kunt er nog voor kiezen er een drupje citroen op te doen.
- Nu kan je het geheel mengen met alle ingrediënten. Zet dit alvast in een leuk schaaltje in de koelkast zodat het kan opstijven. De volgende ochtend heb je zo een heerlijk ontbijtje. Serveer met nog een beetje kaneel en smullen maar!