Bananen- havermout smoothie **

havermout-smoothie-e1413396469320

Ontbijten is niet altijd mijn sterkste punt. Vandaar dat ik tegenwoordig veel smoothies maak, het voordeel is dat je ze ook handig mee kan nemen in een glazen fles of beker! Je kunt  smoothies maken zoals je zelf wilt, met veel groenten of juist met fruit. Maar ook lijnzaad of havermout kan er gewoon doorheen!

Wat heb je nodig?

– 1 banaan (liefst een die je al eerder hebt ingevroren)
– Klein glas kokos water
– Sap  van 5 sinaasappels
– Half glas havermout

Hoe maak je hem?

Het maken van een smoothie is heel simpel, dus heel veel uitleg is daar niet bij nodig. Alles kan gewoon bij elkaar in de blender en je ontbijt is klaar. Giet het in een glazen fles en neem het lekker mee naar je werk, of drink het thuis op!

20140713-192651-700113841

Groene smoothie legenda

Als je nog niet zo ervaren bent met smoothies is het niet handig om gelijk de aller groenste te nemen. Daarna durf je misschien nooit meer. Je moet er gewoon even aan wennen, net als aan een goede rode wijn! Dus begin met de smoothies met weinig sterren, hoe meer sterren, hoe groener de smoothie.

* = Smoothies met 1 ster zijn voor beginners omdat ze veel fruit bevatten en (bijna) geen groente.
** = Smoothies met 2 sterren bevatten al wat meer groente, maar zijn nog steeds super toegankelijk voor mensen die groene smoothies nog niet gewend zijn.
*** = Smoothies met 3 sterren bevatten vooral groente en zijn daarom voor beginnende smoothie drinkers flink wennen.
**** = Smoothies met 4 sterren bestaan helemaal uit groente, als je nog nooit een groene smoothie op hebt is het flink schrikken als je hier mee start!

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: