Bietjes smoothie

Groene smoothie detox - www.foodiemarjan.nlHet oog wil ook wat! Op de één of andere manier associëren we rood eten met lekker eten. Dus een rode smoothie ziet er ook gelijk lekker uit. Deze rode groene smoothie bevat nog wel een grote hoeveelheid groente alleen dan in een ander kleurtje.

Ik heb het al eerder gedaan, maar wilde het nog een keer proberen een smoothie met bietjes. Je ruikt de bietjes wel als je een slok neemt maar je proeft ze veel minder. Zeker het proberen waard dus!

Groene smoothie detox - www.foodiemarjan.nl

Wat heb je nodig voor deze smoothie?

  • 200 gram gekookte bieten
  • een half glas met bosvruchten (diepvries)
  • 1 geschilde groene appel
  • 2 glazen water
  • eetlepel quinoa pops (optioneel)

Groene smoothie detox - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je deze smoothie?

Gooi alle ingrediënten bij elkaar behalve de quinoa pops, die zijn ter garneren. Even goed blenden en klaar is je smoothie. Doe de bietjes de avond ervoor alvast in de vriezer, hierdoor krijg je een nog frissere smoothie dan met alleen de diepvries bosvruchten. Tot slot kan je smoothie garneren met quinoa pops of als je dat niet hebt lijnzaad of chiazaadjes.

Groene smoothie legenda

Als je nog niet zo ervaren bent met smoothies is het niet handig om gelijk de aller groenste te nemen. Daarna durf je misschien nooit meer. Je moet er gewoon even aan wennen, net als aan een goede rode wijn! Dus begin met de smoothies met weinig sterren, hoe meer sterren, hoe groener de smoothie.

* = Smoothies met 1 ster zijn voor beginners omdat ze veel fruit bevatten en (bijna) geen groente.
** = Smoothies met 2 sterren bevatten al wat meer groente, maar zijn nog steeds super toegankelijk voor mensen die groene smoothies nog niet gewend zijn.
*** = Smoothies met 3 sterren bevatten vooral groente en zijn daarom voor beginnende smoothie drinkers flink wennen.
**** = Smoothies met 4 sterren bestaan helemaal uit groente, als je nog nooit een groene smoothie op hebt is het flink schrikken als je hier mee start!


3 gedachten over “Bietjes smoothie”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: