Bosbessen Protein Fluff

protein fluff - www.foodiemarjan.nlAls je bij de plaatjes die ik op instagram voorbij zag komen niet vertelde dat het protein fluff was leken het echt veel te lekkere foute Amerikaanse icecreams. Hé wat kan de fluff er aan doen dat het zo’n rare naam heeft gekregen, vandaar dat ik het toch maar een keer moest proberen. En wat mij betreft smaakt het ook gewoon als een foute Amerikaanse icecream.

Ik maakte al vaak zelf ijs door bevroren fruit met wat yoghurt in mijn keukenmachine te mixen. Het verschil met de protein fluff is dat het ijs wat ik eerst maakte gewoon echt ijs is, je maakt er een bolletjes van. Maar de protein fluff is veel luchtiger (nouja het smaakt wel romig) van structuur. Je maakt er dus geen bolletjes van maar krijgt een glas met een soort mega dikke milkshake, wat je dus niet kan drinken maar wel gewoon lepelt. Heel lastig uit te leggen zo, ik zou het gewoon eens proberen als ik jou was, want ik ga dit vaker eten als toetje!

protein fluff - www.foodiemarjan.nl

Wat heb je nodig voor de bosbessen protein fluff?

  • vol glas diepvries bosbessen
  • half glas melk naar keuze (ik had soja)
  • 2 el caseïne (eiwitpoeder)

Hoe maak je de bosbessen protein fluff?

  • Begin met de bosbessen, deze moeten echt bevroren zijn. Dit geldt voor al het fruit waar je de fluff mee maakt, zonder bevroren ingrediënt lukt het niet. Gelijk goed om te kijken of je keukenmachine ijs kan crushen, kan dit niet begin er dan niet aan want dan overleeft je apparaat het niet. Mijn blender kan dit wel, dus ik gebruikte gewoon mijn blender. Hak hierin alleen de bosbessen helemaal fijn tot het gruis is (dat klinkt niet lekker, maar weet niet hoe ik het anders moet omschrijven).
  • Schep de inhoud uit je blender in een mengkom, voeg de caseïne toe (ik roerde dit nog even door de bosbessen) en voeg dan de melk toe. Met een handmixer blijf je net zo lang kloppen tot het een soort slagroom is, je moet hem ook op z’n kop kunnen houden. Ik heb dat niet geprobeerd, veel te zonde als het op de grond kwam! (De fluff lukt het beste met caseïne, het schijnt ook met whey te kunnen maar dan moet je weer extra ingrediënten toevoegen.
  • Bij mij paste de fluff gewoon weer in het glas dat ik gebruikt had om alles in te meten. O en nog een laatste tip, neem niet een te groot glas als je het voor jezelf alleen maakt. Want dit is echt heeeeeeeeeeeel vullend!

Volg je me al op facebook? Dat zou ik heel leuk vinden!

protein fluff - www.foodiemarjan.nl

 

 

0 gedachten over “Bosbessen Protein Fluff”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: