Calming cucumber

IMG_0992Dit is een smoothie maar heeft ook wel weg van een sapje of limonade. Erg lekker als het warm is! Je kunt dan drie keer de hoeveelheden uit het recept maken en serveren met een ijsklontje!

De hele dag water drinken is niet aan mij besteed. Er mag best een smaakje aan zitten. Maar om nou de hele dag frisdrank of verse sappen te drinken is ook weer niet handig. Want ik moet tenslotte die trouwjurk nog in! Maar dit sapje is lekker en wat mij betreft ook gezond!

Wat heb je nodig voor deze smoothie?

  • halve geschilde komkommer
  • sap van een 1/2 citroen
  • 1 handje munt
  • 1 groot glas water

Groene smoothie detox - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je deze smoothie?

  • Ik kan nu een heel ingewikkeld verhaal beginnen. Maar euh… eigenlijk staat alles al in het boodschappenlijstje.
  • De komkommer moet je even schillen, dan in blokjes snijden en samen met het sap van een halve citroen, een handje muntblaadjes en het water in de blender doen.
  • Even blenden en klaar is je frisse sapje!

Groene smoothie legenda

Als je nog niet zo ervaren bent met smoothies is het niet handig om gelijk de aller groenste te nemen. Daarna durf je misschien nooit meer. Je moet er gewoon even aan wennen, net als aan een goede rode wijn! Dus begin met de smoothies met weinig sterren, hoe meer sterren, hoe groener de smoothie.

* = Smoothies met 1 ster zijn voor beginners omdat ze veel fruit bevatten en (bijna) geen groente.
** = Smoothies met 2 sterren bevatten al wat meer groente, maar zijn nog steeds super toegankelijk voor mensen die groene smoothies nog niet gewend zijn.
*** = Smoothies met 3 sterren bevatten vooral groente en zijn daarom voor beginnende smoothie drinkers flink wennen.
**** = Smoothies met 4 sterren bestaan helemaal uit groente, als je nog nooit een groene smoothie op hebt is het flink schrikken als je hier mee start!

0 gedachten over “Calming cucumber”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: