Chocodream

chocodream - www.foodiemarjan.nlChocolade gaat altijd standaard in mijn boodschappenkarretje. Maar op de één of andere manier is als ik een recept met chocolade wil maken de chocolade altijd al weer op.  Ik had nu wat repen achter in de kast verstopt zodat het chocolademonster ze niet op kon eten.

Stefan probeerde me te complimenteren met dit recept: ‘Hmmmmm het smaakt net als uit de supermarkt’. Of ik dat nou als een compliment moet zien? Maar van de 5 bakjes die ik gemaakt had, heeft hij er 4 op en vroeg gelijk wanneer ik weer nieuwe ging maken. Dus laat ik hem de vergelijking met de supermarkt maar vergeven.

Ik heb de toetjes geserveerd in een klein espresso kopje, het ziet leuk uit en is wat mij betreft ook groot genoeg. Leuk om op die manier ook te serveren bij een kopje thee of koffie.

In dit recept maak ik voor het eerst gebruik van macapoeder. Nu ben ik altijd nogal sceptisch over verhalen van superfoods waar iedereen zich geweldig bij voelt. Maar een aantal van mijn favoriete bloggers zijn hier echt heel positief over. Het schijnt een positieve invloed op je hormoonbalans te hebben, je krijgt er meer energie van en je libido stijgt er van. Nu durf ik dat na één chocolade toetje niet direct te beamen. Gezien ik nu een potje in de kast heb staan blijf ik dit product gebruiken en kom ik er zeker op terug.

Maar het gaat mij toch ook vooral om de smaak. En dat voegt het zeker toe aan dit toetje. Het haalt een soort warme winterse smaak naar boven in de chocolade. Ik denk dat ik het ook maar eens ga gebruiken in mijn kerst en sinterklaasrecepten.

Wat heb je nodig voor de chocodream?

 • 125 gram chocolade
 • 250 ml kokosmelk
 • 2 eierdooiers
 • el macapoeder
 • tl vanille
 • tl kaneel

chocodream - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de chocodream?

 • Begin alvast met chocolade in brokjes te breken. Je kunt kiezen voor 125 gram pure chocolade of de helft melk en de helft puur. Dat laatste deed ik.
 • Breek de chocolade alvast in brokjes. Het kan gewoon via de breeklijnen, je hoeft het niet kleiner te maken.
 • Verwarm nu de kokosmelk met twee keer het eigeel van een ei. Doe dit op midden hoog vuur, het mag een beetje pruttelen maar niet heel hard gaan koken. Als je het zonde vind om eiwit weg te gooien, bak hier dan met één heel ei en wat groente gewoon een omelet van, heb je gelijk een lunch!
 • Bij begon het na ongeveer 8 minuten wat dikker te worden. Hoe je ziet of het goed is, tja dat is lastig zo op afstand. Maar kokosmelk is net zo dun als gewone melk en op het moment dat het begint in te dikken krijgt het een beetje karnemelk dikte. Ik twijfelde zelf heel erg of het niet te dun was, maar op het moment dat je de chocolade gaat toevoegen komt het helemaal goed.
 • Zet  het vuur uit als het begint in te dikken, voeg dan de kaneel, maca en vanille toe. Roer dit even rustig door de melk heen.
 • Voeg tot slot de chocolade toe, roer dit met een garde door net zolang tot alle chocolade gesmolten is. Giet dit mengsel in kleine schaaltjes of kopjes en zet het in de koelkast.
 • Na twee uur waren ze bij mij echt goed opgesteven, maar uiteindelijk hebben we ze de dag erna pas op en toen waren ze ook echt heel lekker!

 

 

 

chocodream - www.foodiemarjan.nl

Dit recept is geschreven in opdracht van Holland and Barrett.

3 gedachten over “Chocodream”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: