Doperwtenpesto

Doperwtenpesto - www.foodiemarjan.nlEerder deelde ik al een pesto recept met jullie van basilicum, maar wist je dat dit ook kan van doperwten? Gezien mijn laatste recept waarbij ik een doperwtenpuree maakte had ik nog wat erwtjes over. En eten weggooien kan natuurlijk niet de bedoeling zijn!

Je kunt deze pesto ook in het weekend alvast maken. Dan hoef je door de weeks bijvoorbeeld alleen nog maar pasta en wat kip toe te voegen voor een heerlijke pasta pesto. Je kunt de pasta ook vervangen door courgetti. En natuurlijk is de pesto ook heerlijk op een boterham met wat zalm of als dressing door een salade.

Wat heb je nodig voor de doperwten pesto?

  • 200 gram doperwten
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • snuf zeezout
  • 75 gram pijnboompitten
  • snufje peper
  • 50 gram Parmezaanse kaas  (of 40 gram Pecorino)

Doperwtenpesto - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de doperwten pesto?

  • Laat de erwten alvast ontdooien. We beginnen met de pijnboompitjes. Bak deze in een droge pan mooi bruin. Let op dat je ze niet te snel laat gaan. Aangebrand smaken ze namelijk niet zo lekker in je pesto.
  • Pel de knoflook en snijd dit fijn. Je kunt natuurlijk ook een knoflook pers gebruiken. Dan gebruik ik wel een teentje meer omdat ik daar altijd de helft niet door geperst krijg.
  • Rasp de kaas fijn, in mijn recept noem ik Parmezaanse omdat deze wat bekender is. Maar zelf gebruik ik Pecorino, dit is een schapenkaas, terwijl Parmezaanse kaas van koeienmelk is. Ik denk dat de meeste mensen niet doorhebben dat Pecorino van schapenmelk is. Schapenkaas roept soms wat weerstand, maar ik heb er echt niks tegen. Probeer het ook eens reuze lekker! Omdat deze kaas iets anders van smaak is gebruik ik hier ietsje minder van.
  • Voeg nu de erwten, pijnboompitten, kaas en knoflook bij elkaar in de keukenmachine.
  • Mix dit door elkaar tot het een gladde massa is.
  • Voeg nu 3 flinke eetlepels olijfolie toe en naar smaak nog wat peper.

Ik ben benieuwd hoe jullie hem vonden smaken!?

Doperwtenpesto - www.foodiemarjan.nl

 

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

2 gedachten over “Doperwtenpesto

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief met updates!

%d bloggers liken dit: