Fotoverslag: tomaten workshop

IMG_1038Deze week was ik bij Tomatoworld voor een lesje over tomaten! Ik dacht wel flink op de hoogte te zijn gezien ik wel vaker in een kas ben geweest, maar ze wisten me toch nog weer dingen te leren! Het hele fotoverslag en een taartje vinden jullie als je verder leest.

IMG_1432Na alle lessen over tomaten was het tijd om iets te doen met de tomaatjes die ik mee kreeg. Ik had pas al een paprika tarte tatin gemaakt en dat moet ook mogelijk zijn met tomaat leek me! Het recept is heel simpel, men nemen wat kleine tomaatjes. Deze doe je 20 minuutjes met wat zout en peper in de oven in een ovenschaaltje.

Let op dat ze er precies in passen, want je gaat de taartbodem hier straks gewoon op leggen. Ik had de oven op 180 graden. Als de tomaatjes beginnen te rimpelen kan de taartbodem er op. Zien ze er nog uit alsof ze net van de plant komen laat ze dan nog even in de oven tot ze rimpels krijgen. Leg dan een plakje bladerdeeg op de tomaatjes. Druk de randen van het plakje goed om je tomaatjes heen, dan heb je straks een randje op je taartje zitten.

En na 25 minuutjes kan je het taartje uit de oven halen. Leg een deksel op de bodem van de taart, die nu dus nog bovenop zit en draai het taartje snel om. Eet smakelijk!

IMG_1433

Het suffe is dat ik heel veel groenten gebruik, maar de snackgroenten alleen gebruik om te snacken. En dat is eigenlijk heel zonde. Natuurlijk zijn ze los ook super lekker. Maar in deze kleine groenten zit juist extra smaak, dus juist als je hiermee een taartje zoals ik deed maakt proef je echt de tomaat!

Wat zit je ons nou te spammen met groente denk je misschien, maar dat doe ik omdat ik een beetje geschrokken ben. Greenco heeft in 2015 een onderzoek gedaan naar hoeveel groente we per dag eten en dat is niet heel best!

Want maar 5% van de volwassenen in Nederland eet 2 (of meer) ons per dag, gemiddeld eten we maar 131 gram! En kinderen eten nog veel minder!

Blijkbaar ga ik met de verkeerde mensen om, want in mijn omgeving zie ik gelukkig veel groente ook mee naar het werk! Juist tegenwoordig is het super makkelijk om groente mee te nemen naar je werk, kleine tomaatjes en paprika’s stop je makkelijk in een doosje in je tas. En in plaats van dat je ongemerkt koekjes naar binnen werkt stop je afentoe een tomaatje in je mond!

Gezond eten is heus niet moeilijk! Maar zoals ik aangaf is dit vooral een fotoverslag met veel vrolijk gekleurde groente! Dus kijk snel verder voor de foto’s!

IMG_1410
Voordat we gaan proeven krijgen we uitleg over hoe de tomaten groeien.
IMG_1407
Ondanks dat er geen pesticide aan te pas komen mogen de tomaten hier niet biologisch heten, ze groeien namelijk niet in de volle grond.
IMG_1408
Bestuiven doet de natuur 🙂

IMG_1409 IMG_1038

IMG_1406
Een kleine glimp van alle tomatensoorten die er zijn.
IMG_1405
Ieniemienie tomaatjes! Ze ploffen heel grappig in je mond.
IMG_1402
En ja, dit is gewoon een rijpe tomaat!
IMG_1400
Niet alle tomaten zijn rood 🙂
IMG_1398
Kookles van Guus Vredenburg.
IMG_1399
Een ossenhart tomaat!
IMG_1404
Wist je dit al…
IMG_1401
De 2 kleuren tomaatjes vind ik wel echt heel leuk!
IMG_1397
Guus is klaar om ons wat kneepjes van het vak te leren.
IMG_1396
We beginnen met een paprikasapje! Hmmm!
IMG_1395
Het oog wil ook wat, gazpacho in een paprika.
IMG_1394
Slurp!
IMG_1393
Nu een komkommertje gevuld met guacamole!
IMG_1104
Niet alle bloemetjes kan je eten, maar deze wel!
IMG_1392
Tomatensalade met asperges!
IMG_1124
Er zit ook rauwe champignon in, stom dat ik dat zelf nooit eerder gedaan heb.
IMG_1391
De humus staat al klaar.
IMG_1390
Dit idee heb ik die avond gelijk even nagemaakt!
IMG_1389
Tomaatjes met koriander combineren ook heerlijk. Maar dan moet je wel koriander lusten!
IMG_1388
Nog meer bloemetjes om te eten!
IMG_1387
Gevulde paprikas met kaas uit oven. En ja walnoot, die heb ik niet op ;).
IMG_1386
Het geheime recept van de Chef. Dit kan ik dus nooit na maken maar was zo bijzonder.
IMG_1385
Gedroogde tomaatjes, met schuim van tomaat en een pipetje met tomatensap. En de tomatensmaak was heftig! Lekker heftig!

 

 

snoepgezond

 

 

 

 

0 gedachten over “Fotoverslag: tomaten workshop”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: