Geroosterde tomaten-paprikasoep

geroosterd tomaten paparika soep - www.foodiemarjan.nlNog even en we zijn in 2018, een moment waarop veel mensen weer beginnen met goede voornemens. Als je voornemen is om meer groente te eten, dan heb ik alvast deze heerlijke tip voor geroosterde tomaten-paprikasoep.

Al eerder mocht ik voor de foodblogswap koken van Onze Franse Keuken, toen koos ik voor een heerlijk geitenkaastaartje. Het grappige is dat op het recept voor geroosterde paprikasoep kwam, want voor haar een happy new 2014 recept was. En voor mij dus een afsluiter voor 2017!

Lisette haar blog heet niet voor niets Franse Keuken, ze woont namelijk in Frankrijk, haar recepten komen dus letterlijk uit een Franse keuken. Kijk gerust eens rond op haar blog want ze heeft regelmatig nieuwe recepten.

Wat heb je nodig voor de geroosterde tomaten- paprikasoep?

  • 2 sjalotjes
  • 4 rode paprika’s
  • 500 gram cherry tomaatjes
  • 1 zoete aardappel
  • 1 liter bouillon
  • theelepel vers geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • handje peterselie

geroosterd tomaten paparika soep - www.foodiemarjan.nl

Wat heb je nodig voor de geroosterde tomaten- paprikasoep?

  • Zet de grill van je oven alvast aan, bij mijn oven moet ik een temperatuur kiezen. Ik kies voor 220 graden.
  • Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de pitjes.
  • Bedek je ovenplaat met aluminiumfolie en leg hier de tomaatjes en de paprika in.
  • De paprika’s en tomaten zullen een zwart schilletje krijgen. Dit geeft voor de paprika niet, je haalt deze er namelijk af. Voor de tomaatjes geeft het wel, haal deze er dus uit voordat ze te zwart worden.
  • Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Bak dit met een beetje olie allemaal alvast aan in je soeppan.
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Voeg dit toe aan je uitjes, gember en knoflook mengsel. Roer dit eventjes goed om en voeg dan de bouillon toe.
  • De tomaatjes waren bij mij na 15 minuten goed en de paprika na 20 minuten. Doe de paprika dan even in een plastic zakje en knoop dit dicht. Hierna kun je het velletje makkelijk verwijderen.
  • De trosjes tomaten halveerde ik. Terwijl ik het trosje vast hield trok met een vork voorzichtig de tomaatjes van de takjes. hierdoor bleef het velletje voor de helft zitten in aan het takje.
  • Als de paprika wat afgekoeld is kun je ook die ontvellen. Dit gaat heel makkelijk, je trekt het er zo af. Voeg dit ook bij de soep.
  • Kook het samen nog 10 minuutjes door en pureer het dan in je keukenmachine of in de staafmixer.
  • Voeg de nootmuskaat en wat zout en peper naar smaak toe en serveer met een beetje peterselie.

Eet smakelijk!

 

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: