Zoete aardappel staat hier vaak op het menu, maar dan vooral bij het diner als frietjes of puree. Maar waarom niet iets waar ik zo dol op ben ook gebruiken als lunch of ontbijt? Hierbij dus een recept voor zoete aardappel bij het ontbijt (of de lunch).
Als het gaat het om menu probeer ik juist in de ochtend en middag wat meer te eten en in de avond dit weer af te bouwen. Na het ontbijt ben je tenslotte nog heel wat meer uren wakker dan na het diner. Je vraagt je misschien af of dit lekker is, een zoete aardappel als ontbijt. Juist door het zoete is dit helemaal niet gek, je kunt het natuurlijk ook als lunch maken.
Wat heb je nodig voor de gevulde zoete aardappel? (2 personen)
- 2 zoete aardappels
- 1 appel
- 2 handjes rozijnen
- half pakje geitenkaas
- citroen (kan ook zonder)
- optioneel: honing
Hoe maak je de gevulde zoete aardappel?
- Als je dit als ontbijt eet verwarm de oven dan voor op 200 graden en leg de zoete aardappel hier 40 minuten in. Doe de zoete aardappel ruim in een pakje van aluminiumfolie en prik hem vooraf in. In de tussentijd kun je dus gewoon even gaan douchen. Je hebt namelijk nog maar heel weinig tijd nodig om het recept daarna af te maken.
- Ik heb altijd van de Lidl (nee geen spam dit) van die pakjes geitenkaas met 2 vakjes waar een stuk geitenkaas in zit wat uit 6 rondjes bestaat. Heb jij gewone geitenkaas, ga dan uit van 2 hele flinke eetlepels brokjes geitenkaas.
- Snijd de appel in kleine blokjes en brokkel de geitenkaas. Roer dit samen met een paar druppeltje citroensap en de rozijnen door elkaar.
- Als de zoete aardappel klaar is snijd je deze doormidden en voeg je de vulling toe. Als je tijd hebt, zet het geheel dan nog even 5 minuten in de oven. Ook erg lekker met nog een beetje honing erover.
Benieuwd naar nog meer recepten als tegenhanger van de feestdagen in december? Kijk dan hier verder!
Wat een lekker recept! Ik hou erg van gevulde aardappel, maar nog nooit geprobeerd met een zoete aardappel
Dan moet je het zeker eens proberen hoor!!
Ik zou inderdaad echt niet denken aan een ontbijt met zoete aardappel, maar zoals je het beschrijft, klinkt het juist weer wel heel lekker! Normaal zou ik appel en rozijn door m’n yoghurt of kwark doen, dus waarom niet zo? Ik ga het eens proberen!
Ik ben echt dol op zoete aardappel maar heb het nog nooit als ontbijt gehad, interessant idee!
Zeker proberen 🙂
mmmm lekker hoor, ga ik zeker eens maken
Hmm, die ziet er lekker uit zeg! Bedankt voor het recept.
Oh My! wat lijkt me dit een heerlijke combinatie.
Ik ben dol op zoete aardappel! Vooral in frietjesvorm, haha. Maar dit lijkt me ook lekker! Wat leuk dat je er een ontbijtgerecht mee gemaakt hebt!