Happy green smoothie

Happy green smoothie - www.foodiemarjan.nlDit is geen groene smoothie voor watjes ;). Hij bestaat namelijk voor het grootste deel uit groente en maar een klein beetje fruit. Zorg dat je een goede rijpe peer hebt, dat geeft nog een vleugje zoet in deze groen smoothie!

Ik heb het vast al eerder gezegd, maar groene smoothies blijven een makkelijk ontbijt. Hup alles in de blender en klaar is je ontbijt. Ook erg makkelijk om als je haast hebt gewoon in de auto of op je werk op te slurpen.

Wat heb je nodig voor de happy green smoothie?

  • 150 gram spinazie
  • 1 peer met schil, goed gewassen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 glazen water

Groene smoothie detox - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de smoothie?

  • Zorg dat 1 van de ingredienten de avond ervoor al ingevroren is. Hierdoor heb je een lekker koude smoothie, zo vind ik ze zelf het lekkerste. Ik had diepvriesspinazie, dus hoefde niks meer los in te vriezen. Ben je en beginner, neem dan echt verse spinazie dan is de smoothie lekkerder!
  • Snijd de bleekselderij alvast in blokjes. Hiermee voorkom je dat er in je blender slierten ontstaan. Hoe kleiner de blokjes, hoe zekerder van een sliertenvrije smoothie je bent!
  • Was de peer goed en doe hem er met schil en al in. Hoe meer vezels hoe beter!
  • Tot slot de glazen water en blenden maar. Een groente shot staat voor je klaar!
  • Ook lekker met een schepje lijnzaad.

Groene smoothie detox - www.foodiemarjan.nl

Groene smoothie legenda

Als je nog niet zo ervaren bent met smoothies is het niet handig om gelijk de aller groenste te nemen. Daarna durf je misschien nooit meer. Je moet er gewoon even aan wennen, net als aan een goede rode wijn! Dus begin met de smoothies met weinig sterren, hoe meer sterren, hoe groener de smoothie.

* = Smoothies met 1 ster zijn voor beginners omdat ze veel fruit bevatten en (bijna) geen groente.
** = Smoothies met 2 sterren bevatten al wat meer groente, maar zijn nog steeds super toegankelijk voor mensen die groene smoothies nog niet gewend zijn.
*** = Smoothies met 3 sterren bevatten vooral groente en zijn daarom voor beginnende smoothie drinkers flink wennen.
**** = Smoothies met 4 sterren bestaan helemaal uit groente, als je nog nooit een groene smoothie op hebt is het flink schrikken als je hier mee start!

 

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: