Homemade tomaat- olijven tapenade

IMG_0309Vorige maand gingen we bij Marco en Megan eten. Megan zei na het etentje bij ons, verwacht er niet teveel van hoor, ik kan niet zo goed koken als jij. Nou bij het voorafje had ze me al te overtroffen. Ze kwam met een heerlijke zelfgemaakte tapenade! Heel dom dat ik daar zelf nooit aan gedacht had. Maar, beter laat dan nooit….. Tijd dus om zelf snel een tapenade te maken

Ik ben dol pesto’s en tapenade’s maar ik had nooit bedacht zelf een tapenade te maken. Maar als er iets simpel blijkt te zijn is dat het wel. Je kan het in een potje ook rustig een week bewaren, misschien wel langer, maar tegen die tijd is het wel op! Het is makkelijk voor op je brood, wraps, op een toastje of gewoon lekker op een stukje komkommer of als een dip! Als je eenmaal een potje hebt staan merk je dat hij zo op is! Er zijn ook vele varianten om tapenade te maken. Ik koos in dit geval voor een combi van zongedroogde tomaatjes en olijven.

Wat heb je nodig voor de tapenade?

  • 100 gram groene olijven
  • 100 gram gedroogde tomaten is olie
  • 4 el peterselie
  • 4 el olie (bv die van de gedroogde tomaten)

IMG_0310

Hoe maak je de tapenade?

  • Ik zou nu kunnen zeggen, gooi alles in je keukenmachine en klaar is je tapenade. En dat doe ik ook! Want zo simpel is het gewoon.
  • Let wel even op dat je de peterselie blaadjes gebruikt en niet de stokjes, die harde stukjes zijn net even wat minder lekker.
  • Voor de olie kan je de olie van de tomaten gebruiken, heb je nou gedroogde tomaten zonder olie gebruik dan gewoon olijfolie. Tip is dan wel om er wat meer olie bij te doen, misschien wel het dubbele omdat de tomaten droog zijn.

Heb jij nog tips voor een andere heerlijke tapenade, dan hoor ik hem graag!

Zelf ga ik ook nog even experimenteren want dit smaakt zeker naar meer!

IMG_0309

2 gedachten over “Homemade tomaat- olijven tapenade”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: