Kastanjes poffen

kastantjes poffen - www.foodiemarjan.nlSteeds als ik ze in de supermarkt zag liggen keek ik ernaar, pakte ze beet en legde ze weer terug. Want ik vond het toch wel een beetje vreemde dingen om te eten. Maar dit weekend heb ik ze maar eens mee naar huis genomen.

Je kunt ze kopen maar ook zoeken, let daarbij op dat de kastanjes die je niet kunt eten rond zijn, die zocht ik vroeger altijd. De tamme kastanje die je wel kan eten heeft een soort staartje op zijn hoofd en is wat puntiger.

Ik moet zeggen het eten van de kastanjes ging niet vanzelf. De smaak is echt heerlijk het is een soort hele grote noot. Maar het pellen is een klusje, zeker als je het vliesje aan de binnenkant er ook nog af wilt. Want wel aan te raden is, want zonder vliesje smaken ze veel lekkerder.

Mijn tip, eet ze niet als diner maar gewoon als snack op de bank. Want tijdens het film kijken kun je op je gemak pellen, terwijl ik niet zoveel tijd heb voor het avond eten om de kastanjes te pellen.

kastantjes poffen - www.foodiemarjan.nl

Hoe pof je de kastanjes?

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  • Kerf de kastanjes aan de bovenkant met een kruisje in. Als ze dan gaan poffen zie je dat de schil al een beetje gaat openstaan. Vergeet dit niet, want anders loop je het risico dat ze door je oven gaan springen.
  • Leg ze op een bakplaat en doe ze in de oven. Na 20 minuten zijn ze gaar. Dit kun je zien aan of de schil mooi open staat. Kijk altijd tussendoor even in de oven of het goed gaat. Niet iedere over werkt namelijk hetzelfde.
  • Ga lekker op de bank zitten met een schaaltje en pellen maar!

Ik heb zelf uiteindelijk ook nog gekozen om wat ik niet op had geknabbeld te mengen met pompoen en champignons in de oven met wat zout en peper voor het avondeten de volgende dag.

kastantjes poffen - www.foodiemarjan.nl

 

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: