Kerstmenu #4

zalmbonbon - www.foodiemarjan.nlSinterklaas is het land uit, dus tijd om weer aan de slag te gaan met de kerstmenu’s. Wat denken jullie een licht kerstmenu met alleen maar vis?

Ik val misschien in herhaling, maar ga voor simpel! Zeker deze kerst, hij valt niet zo gunstig, je hebt niet veel extra dagen vrij. Als je dan 2 dagen de keuken in gaat met alle stress van dien, dan begin je niet lekker uitgerust op je werk. Kies dus voor iets wat je al eerder heb gekookt of voor een menu waarvoor je geen uren in de keuken hoef te staan.

Romige pompoensoep

In dit menu kies ik voor een sopje vooraf. In deze soep gebruik ik in het originele recept ook kip. Wat mij betreft kun je dit weg laten als je het in dit vier gangen menu serveert. Kies ook voor bescheiden kommetjes en niet je standaard maaltijd soepkommen, het is tenslotte pas het 1e voorgerechtje.

romige pompoensoep - www.foodiemarjan.nl

Zalmbonbons

Als tweede voorgerechtje kies ik voor deze zalmbonbons. De combinatie van avocado en zalm doet het altijd goed. Je kunt ze trouwens al ruim op tijd klaar maken. Dan hoef je niet als je visite er net is nog druk in de keuken in de weer te gaan. Dat geldt trouwens eigenlijk ook voor de soep. Ook deze kun je alvast een dag van te voren maken. Dan hoef je hem alleen nog maar op te warmen als de visite er is.

 

zalmbonbon - www.foodiemarjan.nl

Scholfilet op erwtenpuree

Dit gerechtje moet je wel vers klaarmaken. Maar beide onderdelen zijn eigenlijk binnen 10 minuten klaar. Dus ik denk dat je visite het wel aan kan om dan heel even alleen aan tafel te zitten. Je kunt trouwens ook voor een andere vis kiezen. Ik zou wel een witvisje adviseren. Deze zijn wat lichter van smaak dan bijvoorbeeld een stuk zalm. Heb je trouwens flinke eters op visite kun je hier nog gebakken aardappeltjes of zoete aardappels uit de oven bij serveren. Maar voor mij is dit menu zo echt genoeg!

erwtenpuree met scholfilet - www.foodiemarjan.nl

Speculaas mascarpone

Oké, dit toetje is echt mijn nieuwe verslaving. Vandaar dat ik ook niet lang hoefde te twijfelen over wat voor toetje er bij mijn eerste kerstrecept zou horen. Het recept is zoals je ziet via de foodblogswap gepikt van iemand anders. Maar echt om je vingers bij af te likken!

speculaas toetje - www.foodiemarjan.nl

0 gedachten over “Kerstmenu #4”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: