Kerstmenu #5

kerstmenu - www.foodiemarjan.nlWas mijn andere kerstmenu vooral gericht op vis, deze is juist weer voor mensen die geen vis eten. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon combineren!

Bonbon van rosbief met carpaccio

Carpaccio als voorgerecht is niet geheel onbekend, ik denk dat veel mensen dat in het kerstmenu serveren. Ik ken namelijk niemand die dat niet lust. Maar in plaats van dit op een brod te serveren kun je er ook een bonbon van maken.

rosbief bonbons - www.foodiemarjan.nl

Paddenstoelen salade

Om je menu niet te zwaar te maken kun je als tweede voorgerecht een salade met champignons serveren De pesto, kaas en pijnboompitten die je in het eerste gerecht  gebruikt komen ook hier weer goed van pas. Dat is sowieso slim om te doen, doordat smaken terug komen is je menu meer één geheel en hoef je minder verschillende boodschappen te doen.

img_5743

Pot pie met kip

Pasteitjes horen wat mij betreft echt bij de kerst. Maar wat dacht je van deze pot pie? Het lijkt op een pasteitje maar is net even anders. En je gebruikt minder bladerdeeg, dus komen je heupen ook beter de feestdagen door ;).

Kippen pot pie - www.foodiemarjan.nl

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes horen toch echt wel bij kerst. Je kunt ze natuurlijk gewoon bij het hoofdgerecht eten, maar wat denk je van met een bolletje ijs als dessert? Wil je zelf ijs maken kan dat heel gemakkelijk. Vries een dag van te voren een paar bananen in. Gooi deze in de keukenmachine en blend net zo lang totdat dit ijs is. Ik doe het niet in de blender maar in de keukenmachine. Mocht het niet goed ijs worden doe er dan een scheutje yoghurt of een lepeltje kwark bij. Maak er met een ijsschep mooie bolletjes van, warm peertje erbij en smullen maar!

Stoofpeertjes - www.foodiemarjan.nl

Reserve dessert: zoete aardappeltaart

Je kunt er voor kiezen om de stoofpeertjes met ijs als dessert te doen, maar heb je wat grotere eters dan zou ik er voor kiezen ze bij het hoofdgerecht te serveren. Dan heb je wat achter de hand mochten ze erg hongerig zijn. En kies dan voor deze zoete aardappeltaart als dessert!

zoet aardappeltaart - www.foodiemarjan.nl

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: