Swap: kikkererwtenwraps

wrap - www.foodiemarjan.nlIk was vergeten me in te schrijven voor de foodblogswap, maar gelukkig was er nog iemand die ook mee wilde doen. Zo kwam ik dit keer op de blog van Annepannie en maakte ik dit recept met heerlijke wraps van kikkererwtenmeel.

Andrea is groot fan van Jamie Oliver en probeert zelf net als Jamie spannende smaakcombinaties te maken met goede ingredieten en te koken met pure producten. Haar website staat dan ook vol met heerlijk recepten met groenten in de hoofdrol, zeker het bekijken waard!

Ik koos voor een recept met kikkererwtenwraps. Vaak pas ik recepten aan naar de ingrediënten die ik in huis heb. Zo paste ik de wraps en de vulling aan. Maar bleef de basis van de wraps hetzelfde.

Dus eigenlijk gelijk een tip aan jullie, je hoeft niet altijd alles te kopen. Zo had ik bijvoorbeeld geen uienpoeder in huis en koos ik voor knoflookpoeder. De basis van het recept is hetzelfde, alleen pas je dan de smaak iets aan. Je kunt bijvoorbeeld ook de meelsoort vervangen door een meelsoort die je wel in huis hebt. Zo ga je geen heel potje uienpoeder kopen wat je later bijvoorbeeld nooit meer gebruikt. Durf te proberen, want ik moet zeggen het gaat bij mij eigenlijk bijna nooit fout!

Wat heb je nodig voor de kikkererwtenwraps?

  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 200 milliliter lauwwarm water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel zout

Hoe maak je de kikkererwtenwraps?

  • Meng alle ingrediënten met een garde door elkaar tot je een egaal beslag hebt.
  • Schep dit in een hete pan en bak om en om bruin.
  • Zorg je dat het beslag zo verdeelt dat je 4 gelijke wraps hebt.

wrap - www.foodiemarjan.nl

Wat heb je nodig voor de vulling van de wraps?

  • 1 avocado
  • 5 kleine tomaatjes
  • 1 paprika
  • stengel bleekselderij
  • 200 gram vegetarische balletjes (of kipreepjes/biefstukreepjes)
  • citroensap
  • zout en peper

Hoe maak je de vulling?

  • Snijd de avocado in blokjes. Ik doe dit door de avocado te halveren en hier in de lengte en breedte met een mes inkepingen in te maken. Schep hierna het vlees uit de schil. Zijn de blokjes nog wat groot snijd ze dan bij. Je kunt ook eerst de helft uit je schil scheppen en dan de andere helft, dan heb je direct kleinere blokjes.
  • Snijd ook de paprika, tomaatjes en bleekselderij fijn, meng dit met de avocado, wat druppels citroensap zout en peper.
  • Bak de vegetarische balletjes (je kunt dit ook vervangen door allemaal andere soorten vleesvervangers/vlees of vis) totdat ze gaar zijn.
  • Serveer de wraps met je groentemengsel en hierboven op je vegetarische balletjes (of vlees).
  • Lekker met een beetje zelfgemaakte knoflooksaus of tzatziki.

 

Benieuwd wat Andrea maakte van mijn blog?

Kijk dan snel naar haar recept!

1 gedachte over “Swap: kikkererwtenwraps

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief met updates!

%d bloggers liken dit: