Koningsdag smoothie *

Koningsdag smoothie - www.foodiemarjan.nlHet is bijna koningsdag dus ben ik druk aan de slag gegaan met wat oranje recepten. En natuurlijk hoort daar een oranje koningsdag smoothie tussen! De ingrediënten heb ik zelfs standaard in huis, zo makkelijk is hij!

Ik moet wel bekennen dat ik natuurlijk ook een tompouce ga eten! Dit is één van mijn favoriete gebakjes en koningsdag is een goed moment om er eentje op te peuzelen! Maar bij het ontbijt past deze smoothie perfect!

Wat heb je nodig voor de koningsdag smoothie (4 kleine glazen)?

 • 1 sinaasappel in partjes
 • 1 geperste sinaasappel
 • tl rasp van de sinaasappel schil
 • 200 ml yoghurt
 • 150 gram mango

Koningsdag smoothie - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de koningsdag smoothie?

 • Begin met 200 ml in de bodem van je smoothiebeker. Ik heb er streepjes op staan bij de hoeveelheden. Als je er al iets anders in hebt is dat niet meer goed af te lezen.
 • Snijd de sinaasappel in partjes en doe die er in. Als je hem door midden snijd en dan in partjes trek je de schil er zo af. Let op dat er geen pitjes in zitten!
 • Rasp van de volgende sinaasappel wat van de schil, een grote theelepel is genoeg.
 • Pers deze sinaasappel uit.
 • Voeg tot slot 150 gram mango toe (Ik heb dit standaard in de vriezer, het voordeel hiervan is dat je smoothie gelijk lekker koud is. Veel supermarkten hebben gewoon bakjes diepvries fruit in de vriezer staan. Altijd handig om daar een voorraadje van in te slaan.).
 • En klaar is je vrolijk oranje smoothie! Koningsdag moet zo wel goed beginnen toch?!

Tip; als je een wat meer voedende smoothie wilt kun je er ook 4 eetlepels havermout doorheen doen. Dan heb je gelijk een extra dosis vezels binnen die je lang een vol gevoel geven! Dan wordt het naast een smoothie ook al een ontbijtje en hoef je niks extra meer klaar te maken!

Groene smoothie legenda

Als je nog niet zo ervaren bent met smoothies is het niet handig om gelijk de aller groenste te nemen. Daarna durf je misschien nooit meer. Je moet er gewoon even aan wennen, net als aan een goede rode wijn! Dus begin met de smoothies met weinig sterren, hoe meer sterren, hoe groener de smoothie.

* = Smoothies met 1 ster zijn voor beginners omdat ze veel fruit bevatten en (bijna) geen groente.
** = Smoothies met 2 sterren bevatten al wat meer groente, maar zijn nog steeds super toegankelijk voor mensen die groene smoothies nog niet gewend zijn.
*** = Smoothies met 3 sterren bevatten vooral groente en zijn daarom voor beginnende smoothie drinkers flink wennen.
**** = Smoothies met 4 sterren bestaan helemaal uit groente, als je nog nooit een groene smoothie op hebt is het flink schrikken als je hier mee start!

 

1 gedachte over “Koningsdag smoothie *”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: