Lime Boost **

Lime Boost - www.foodiemarjan.nlDe zomer zit er aan te komen dus is het tijd om weer eens een nieuwe smoothie te verzinnen. Eentje die lekker fris is maar ook voldoende hydrateert, dat hebben we tenslotte nodig als het warmer wordt!

Veel van de smoothies die jullie van mij gewend zijn gebruik als ontbijt. Maar een smoothie kan natuurlijk ook gewoon als lekker drankje! Deze smoothie is daar een mooi voorbeeld van. Wist je dat kokoswater ook hydraterend werkt? Er zijn vele onderzoeken naar gedaan en natuurlijk spreken ze elkaar allemaal weer lekker tegen. Maar ik ga maar even uit van wat ik zelf voel als ik kokoswater drink. En voor mijn gevoel lest het mijn dorst vele male beter dan gewoon water en voel me ik daarna echt opgefrist. Tja en is dat een placebo effect? Dan is dat maar zo ;).

Wat heb je nodig voor deze smoothie?

  • Halve komkommer
  • 250 ml kokoswater (zonder suiker)
  • 1 limoen
  • 2 rijpe groen kiwi’s
  • 2 handjes munt

Lime Boost - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je deze smoothie?

  • Deze smoothie is het aller lekkerste als de ingrediënten uit de vriezer komen. Dat maakt hem nog frisser!
  • Schil de komkommer en de kiwi en snijd deze in fijne stukjes, dan bevriezen ze ook sneller. Doe ze een nachtje in de vriezer of ‘s morgens vroeg als je hem ‘s avonds wilt maken.
  • Als je kiwi en komkommer bevroren is gooi je dit met het kokoswater, twee handjes munt en het sap van 1 limoen in de keukenmachine. Goed blenden en klaar is je smoothie. Let op dat je alle ingrediënten goed fijn hebt gemaakt, anders blijft er ineens een brok kiwi in je rietje hangen en dat is natuurlijk niet de bedoeling!
  • Weet jij zelf nog heerlijke frisse zomer smoothies? Ik ben benieuwd!

Wist je dat deze smoothie ook lekker is met een scheutje vodka of rum?!

Een cocktail op zijn tijd is tenslotte ook erg lekker!

Lime Boost - www.foodiemarjan.nl

 

Groene smoothie legenda

Als je nog niet zo ervaren bent met smoothies is het niet handig om gelijk de aller groenste te nemen. Daarna durf je misschien nooit meer. Je moet er gewoon even aan wennen, net als aan een goede rode wijn! Dus begin met de smoothies met weinig sterren, hoe meer sterren, hoe groener de smoothie.

* = Smoothies met 1 ster zijn voor beginners omdat ze veel fruit bevatten en (bijna) geen groente.
** = Smoothies met 2 sterren bevatten al wat meer groente, maar zijn nog steeds super toegankelijk voor mensen die groene smoothies nog niet gewend zijn.
*** = Smoothies met 3 sterren bevatten vooral groente en zijn daarom voor beginnende smoothie drinkers flink wennen.
**** = Smoothies met 4 sterren bestaan helemaal uit groente, als je nog nooit een groene smoothie op hebt is het flink schrikken als je hier mee start!

Laat ik deze smoothie nou ingezonden hebben voor een wedstrijd van Anne & Anne en Smaak & Meer. Dat geeft ook nog wat foto’s in actie!

Lime Boost - www.foodiemarjan.nl
Serveren maar!
Lime Boost - www.foodiemarjan.nl
Blenden!!!
Lime Boost - www.foodiemarjan.nl
Even proeven of hij goed is?!
Lime Boost - www.foodiemarjan.nl
En naar huis met de 2e prijs 🙂

0 gedachten over “Lime Boost **”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: