Werken en gezond eten #2

journal-791286_1920Twee weken terug plaatste ik voor het eerst een bericht in de rubriek ‘werken en gezond eten‘ deze blog deed het zo goed dat ik er nu weer eentje plaats! Heb je vragen, of zelf iets makkelijks/slims dat je meeneemt naar je werk dan hoor ik het graag. Misschien wil je zelf een gastblog voor mij schrijven?

Ontbijt

In de vorige mee naar mijn werk begon ik met een smoothie. Daarom deze week iets anders, ik ben zelf dol op pannenkoeken! De meest simpele pannenkoek is nog wel de banaan-ei pannenkoek. Wat heb je nodig? Een ei, en een geprakte banaan. Meng dit goed door elkaar en schep met een juslepel hoopjes beslag in de pan. Vaak bak ik vier pannenkoeken ter grote van een vuist tegelijk in de pan tot het beslag helemaal op is. Als je in je beslag nog 2 eetlepels havermout en een extra ei doet kan je net wat meer pannenkoeken maken! Zet het vuur niet te hoog, want door de suikers in de banaan worden ze dan snel zwart.

IMG_1175 (1)

Tussendoor

Ik ben dol op grapefruits, maar om deze tussendoor te schillen op je werk is niet handig. Je houdt van die gekke witte vingers over, naast dat het ook nogal bewerkelijk is. Daarom doe ik dit ‘s morgens thuis al en doe hem dan gewoon in een doosje. Lekker makkelijk en lekker! Heb je het nou niet zo op grapefruits, kan je dit natuurlijk ook gewoon doen met een sinaasappel!

IMG_1358

Lunch

Soms moet je het jezelf ook niet te moeilijk maken en voor een wat makkelijkere maaltijd gaan. Neem een bakje kwark of yoghurt mee naar je werk en vul dat rijkelijk met havermout, noten, zaden, pitten en bijvoorbeeld blauwe bessen. De bessen kan je er thuis al in doen, maar de rest zou ik los in een bakje of zakje meenemen!

IMG_1359

Tussendoor

Dit weekend had ik weer wat koekjes gebakken dus konden er een paar mee als tussendoortje naar mijn werk!  En natuurlijk ontbreekt mijn bakje groente ook vandaag niet. Het vult lekker en ik heb wat te knagen! Waardoor ik ook weer minder aan snoepen denk.

IMG_1248

Diner

Avondeten blijft ook altijd een dingetje na een lange dag werken. Maar waarom zou je het jezelf heel moeilijk maken. Kies daarom voor een makkelijke wokschotel met kip, volkoren rijst en groente. Voor twee personen is 150 gram kip eigenlijk genoeg, maar daar hoef ik thuis echt niet mee aan te komen dus ga ik voor 200 gram. Zet de rijst vast op, in ongeveer 20 minuten is de mijne gaar (kijk even op je verpakking). Snijd de kip in fijne blokjes, zo lijkt het meer als je het straks aan het eten bent. Doe wat olie in de pan en bak hier de kip alvast in. Snijd twee rode uitjes in blokjes en een teentje knoflook fijn en doe deze erbij. Voeg nog een courgette toe en een gele en rode paprika toe. Wok dit op hoog vuur gaar. Doe hier een halve theelepel chilipoeder en een theelepel paprikapoeder bij. Giet de rijst af en bak dit nog even mee in je wok zo mengen alle smaken goed. Vaak heb je veel pasta en weinig groente, zorg dat je verhouding juist wat meer andersom komen en je veel groente hebt en minder pasta!

Kijk voor meer tips bij de andere blogs in de reeks ‘Werken en gezond eten‘.

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: