Werken en gezond eten #3

Mugcake - www.FoodieMarjan.nlHet is weer tijd voor mijn wat neem ik mee naar mijn werk blog. Waarin ik laat zien dat gezond eten terwijl je fulltime werkt prima te combineren is! Soms kun je dingen handig plannen of zijn er gewoon hele makkelijk manieren om gezond te eten. Laat je vooral niet tegen houden door allerlei belemmeringen. Kom je er toch niet uit, vraag me dan om hulp. Misschien weet ik wel een handig foefje voor je!

Het ontbijt

Het ontbijt is zoals jullie ondertussen vast wel weten mij favoriete maaltijd van de dag! Het liefst ontbijt ik ook met havermout. Dan zit ik lekker vol en heb ik niet zo snel weer honger. Havermoutpap heeft niet mijn voorkeur vandaar dat ik heel vaak een heerlijke mugcake maak. Als je eenmaal de basis onder de knie hebt kan je heel veel verschillende varianten maken! In dit geval kies ik voor de pindakaas mugcake.

Sojabonen - www.foodiemarjan.nlTussendoortje

Met dank aan een vriendin ben ik verslaafd aan sojabonen, eerst dacht ik echt waarom zou het lekker zijn om die bonen op te knagen. Maar ik ben fan. Je kan ze gewoon de avond ervoor klaar maken en meenemen in een doosje. Het lijkt misschien wat werk, maar de bonen zijn in vijf minuten gaar. Je hoeft ze niet langer te koken want dan worden ze te zacht. Klein beetje zout erbij een klaar is je tussendoortje! Waar je ze kunt halen? Bij de toko, daar zitten ze in de diepvries. Dus als je even een voorraadje inslaat hoef je er niet wekelijks heen.

paprikasalsa - www.foodiemarjan.nl

Lunch

Ik merk het gelijk als het mooier weer is ik heb minder trek! Maar een heerlijke salade als lunch is dan weer geen probleem. Zeker niet als het een paprika salsa salade is. Gebruik het recept van de salsa. Doe een beetje sla in een bakje een daar wat scheppen van de salsa op en je hebt zo een lekkere salade!

Tussendoortje

Dan is het natuurlijk tijd voor het tweede tussendoortje van vandaag. Ook die laat ik bij het weer passen. Een hele komkommer. Het lijkt misschien wat veel, maar ik krijg hem met gemak op. Als je een komkommer zelf wat saai vind kun je er nog voor kiezen er wat kruiden op te doen. Ook lekker om de komkommer in de hummus te dopen!

Courgette Lasagne - www.FoodieMarjan.nl

Diner

Tot slot is het tijd voor het avondeten! Je kunt kiezen om deze courgette lasagne vegetarisch of gewoon met vlees te maken. Beide varianten bevatten in ieder geval een enorme boost aan groenten. Je zou er ook vast voor kunnen kiezen om hem al klaar te zetten de avond ervoor. Dan hoef je hem als je uit je werk komt alleen nog maar even in de oven te schuiven en af te bakken. Over het algemeen komt dat de smaken alleen maar ten goede.

Rode bieten cake - www.foodiemarjan.nl

Avond snack

Het voordeel van in het weekend wat cakes bakken is dat ik altijd nog wel een plakje over heb om ‘s avonds bij een kopje thee op te snoepen.

Wat eet jij het liefst op dagen dat je werkt?

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: