Mugcake choco-frambozen

mugcake-231-e1413398339490

Ja hoor, daar gaan we weer! Het is weer tijd voor een nieuwe mugcake. Het duurde even voor ik hem goed had, ik was namelijk eigenwijs en bleef er banaan bij doen, maar dat hoeft bij deze helemaal niet. Maar hij is gelukt, mijn mugcake met frambozen!


Wat heb je nodig voor de mugcake;

– 3 eetlepels frambozen (ik had diepvries)
– 3 eetlepels havermout
– 2 eieren
– 2 theelepels cacao poeder
– 2 theelepels cacao nibs
– en natuurlijk een mug/mok

mugcake

Hoe maak je hem;

  • Zoals je vast al eerder hebt gelezen kan het niet simpeler! Gooi alles in een schaaltje enmugcake 23 roer het goed door. Dit is wel belangrijk want anders heb je nog een stukje ei, het moet wel een cake worden. Als het goed door elkaar zit kan je het in een mok doen. Natuurlijk kan je het ook roeren in de mok, maar dan mors ik altijd alles eroverheen.
  • Deze mugcake duurde wat langer als mijn eerdere, dit zal te maken hebben met de hoeveelheid vocht door de diepvries frambozen. Het duurt 4 minuten op de hoogste stand (800) in je magnetron en 25 minuten op 200 graden in de oven.
  • Ik heb al eerder mugcakes gemaakt, kijk hier voor een pindakaas variant en my first mugcake. Daar geef ik ook wat meer info over wanneer hij goed is en wat belangrijk is als basis. Daarnaast kan je varieren hoe je zelf wil. Want koken blijft proberen! Anders kom je nooit tot nieuwe dingen. In het ergste geval mislukt het, maar ook mislukte dingen zijn vaak niet minder van smaak!

 

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: