My first mugcake

20131230-204907
Daar is hij dan, mijn eerste MugCake. Wat is een MugCake nou eigenlijk? Je raad het al, en cake in een mug/mok! Het leuke is dat ze super snel klaar zijn en je er gewoon eentje kan maken zodat je niet met een hele cake blijf zitten.

Wat heb je nodig;

  • een Mug (mok);
  • 1 banaan;
  • 1 ei;
  • eetlepel cacao;
  • 3 eetlepels havermout;
  • lepel agavesiroop en
  • blauwe bessen (kan je ook vervangen door iets wat je zelf lekker vindt).

Voor de garnering nog wat blauwe bessen, kaneel en griekse yoghurt.

Hoe maak je het;

  • Prak de banaan lekker fijn en doe dit in de mok. Gooi de rest van de ingrediënten erbij en roer dit lekker door elkaar.
  • Zet de mok in de magnetron, mijn magnetron kan maximaal op 800 dus moest het er 3 minuten in. Kijk afentoe even hoe hij gaat. Hij moet helemaal stollen en mijne kwam een beetje los uit de beker. Daarna kan je hem omdraaien op een bord.
  • Om het af te maken heb ik er nog wat griekse yoghurt, bessen en kaneel over heen gedaan.
  • Smullen maar.

(Je kunt er ook voor kiezen hem in de oven te maken, dan duurt het 20 minuten op 200 graden)

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

1 gedachte over “My first mugcake

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief met updates!

%d bloggers liken dit: