Nasi met garnalen

nasi - www.foodiemarjan.nlVoor de foodblogswap mocht ik deze keer van Deb’s Bakery koken. Gezien ik de laatste tijd al weer genoeg baksels had gemaakt was het weer tijd voor een diner gerecht. Ik koos Nasi en koos in plaats van voor ham en spek voor garnalen en surimi.

Het leuke is dat Deb’s Bakery echt vol staat met heerlijke baksels en prachtige foto’s. Ik volg haar ook al mega lang op social media, dus ik vond het helemaal leuk aan haar gekoppeld te zijn!

Ik heb dit recept in een week tijd eigenlijk al twee keer gemaakt. Een keer met de garnalen en de surimi en een keer met stokjes saté. Het is dus maar net waar je trek in hebt!

Wat heb je nodig voor de nasi met garnalen?

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 450 gram nasi groenten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gram garnalen
  • 200 gram surimi
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemberpoeder (of verse gember)
  • 1 theelepel kurkuma (of verse kurkuma)
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder

nasi - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de nasi met garnalen?

  • Het hangt er vanaf of je kiest voor kant en klare bloemkoolrijst of dat je deze zelf maakt. Je kunt tegenwoordig kant en klare bij de AH en Lidl kopen, misschien ook wel bij andere supermarkten!
  • Gebruik je een verse bloemkool, hak deze dan fijn in je keukenmachine.
  • Snijd de ui, peper en de knoflook fijn, gebruik je verse gember en verse kurkuma snijd ook deze fijn. Bak alle kruiden in de olie totdat de ui een beetje glazig begint te worden.
  • Bak ondertussen de eieren tot een omelet en snijd deze als hij afgekoeld is in reepjes.
  • Voeg nu de bloemkoolrijst toen en wok dit op hoog vuur ongeveer 5 minuten.
  • Voeg tot slot de nasigroente toe en wok dit nu ongeveer 5 minuten door.
  • Snijd ondertussen de surimi in kleine blokjes en voeg deze met de garnalen toe aan je nasi.
  • Roer tot slot nog even je ei door de nasi en je bent klaar om de nasi te serveren. Proef even of het naar wens is en voeg anders nog wat zout en peper toe.
  • Erg lekker met een avocado en een citroenschijfje.

(Echte krab is in dit recept natuurlijk nog lekkerder, maar dat heb ik helaas niet altijd voor handen!)

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief met updates!

%d bloggers liken dit: